I ett öppet brev redogör Assyriskas ordförande, Sargon De Basso, för hur situationen såg ut när den nya styrelsen tog över och vad som fortfrande krävs för att vi tillsammans skall bära assyriernas landslag, Assyriska, mot nya framgångar.

Ärade medlemmar och supportrar,

I skrivande stund är det cirka två veckor kvar till seriepremiären. Arbetet bakom lagbygget för årets upplaga av Assyriska har varit den utmaning man kan förvänta sig efter två år av degradering. När nuvarande styrelse tillsattes i december 2006 var föreningens status följande:

– Assyriska hade stort budgetunderskott och förlorade i och med degraderingen anslag från SvFF och sponsorintäkter om ca 5 miljoner kronor för säsongen 2007.

– Assyriska hade mottagit bötesstraff om 100 000 kronor från fotbollförbundet för säkerhetsbrister i samband med kvalmatchen mot Bunkeflo.

– På den sportsliga sidan stod vi inför det faktum att spelare som Erland Hellström, David Durmaz, Mattias Bulun, Gabriel Ucar, Ivan Isakovic, Patrick Amoah, Daniel Hoch och Mohamed Gouda med flera praktiskt taget lämnat laget.

Härutöver tillkommer det faktum att Assyriskas namn och varumärke, efter kvalmatchen mot Bunkeflo, kölhalats i varje svensk rikstäckande media. Assyriska var en förening i total avsaknad av självförtroende, såväl bland medlemmarna som bland spelarna. Enkelt uttryckt: I december månad 2006 låg Assyriska nere för räkning. Jag kan inte formulera det mer träffande.

Med hänsyn till klubbens dystra ekonomiska framtidsutsikter var det allt annat än självklart att vi skulle stå för en sportslig satsning säsongen 2007. Men styrelsen vågade säga att det var dags att STÅ UPP FÖR ASSYRISKA.

Grunden för spelarrekryteringar läggs – normalt – åtminstone tre månader innan transferfönstret öppnar. I vårt fall tillkom styrelsen ca två månader efter att transferfönstret öppnat. I detta skede har en del, jag benämner dem eldsjälar, gett sig till känna. Med hjälp av deras ideella och ihärdiga arbete har Assyriska lyckats spika en slagkraftig trupp inför säsongen 2007.

Förhoppningen var bland annat att egna produkter skulle beredas möjlighet att konkurrera om speltid i varje lagdel. I årets upplaga av Assyriska ingår inte mindre än sju egna produkter i Sargon Simonsson, Elias Merkes, Leo Berg, Eddie Moussa, Gabriel Rhawi, Malek Wartan och Kristoffer Hedlund. De har våra särskilda lyckoönskningar.

Rekryteringarna Martin Lorentzon, Tony Mahr och Aziz Corr Nyang står för unga, hungriga och utvecklingsbara spelare med långtidskontrakt. De kan bli viktiga framtidsinvesteringar för Assyriska.

Assyriskas anfall skall vara livsfarligt och vad sägs om Göran Marklund, Andreas Haddad, Xhevdet Lumnica och Aluspah Brewah. Och när alla trodde vi var klara så kom han hem. I sista stund – Dennis Östlundh. En drömvärvning som blev till tack vare Club 1974.

Det finns mycket att säga om Assyriskas trupp och utsikterna för 2007. Men för att lyckas måste Assyriska ha uppslutning från alla håll. Assyriska är inte större än sina medlemmar och supportrar. Finns inte uppslutningen så är tanken på Assyriskas återgång till eliten dödfödd. Det ska alla veta.

Assyriskas motgång har endast medfört en godtagbar konsekvens. Nämligen att den visar vilka som är Assyriskas verkliga vänner. Och det är nu – inte bara i Allsvenskan – som Assyriska behöver stöd. Jag säger därför till alla som läser detta – att det är dags att STÅ UPP FÖR ASSYRISKA – TILLSAMMANS SKALL VI LYCKAS!