Truppen är spikad och snart nalkas ljuva seriestarten. Assyriska har lyckats i ambitionen att skapa ett slagkraftigt lag – med förstärkningar i varje lagdel.

Årets värvningar till Assyriska är såväl avvägda som inspirerande. Jon Rytterbro, Martin Åslund och Fredrik Samuelsson vittnar om att det inte är någon lek när Assyriska börjar säsongen. Brassarna Dinho och Alex blir hur spännande som helst att följa. 

Jag säger Övre halvan, för spelarmaterialet tillåter denna ambition. Om Allsvenskan är inom räckhåll skall vi hugga efter platserna. Allt annat vore inte Assyriska.

Vi har omnämnts som nykomlingar i Superettan och visst skall vi verka ödmjuka inför denna chimär. Men Assyriska tillhör eliten – så enkelt är det bara.

Assyriskas styrelse avsatte tidsmässigt stora resurser förra året med att resa runt till föreningar i landet för att sprida information om Assyriska. I år fortsätter arbetet genom ett ny hemsida. 

Assyriskas nya hemsida blir en värdefull satsning och skapar en interaktiv och levande mötesplats för Assyriskas samtliga fans.

På Facebook har gruppen Assyriska FF fan club närmare 500 medlemmar med stort antal från bland annat Canada och USA. Det internationella suget efter Assyriska går inte att ta miste på och måste vårdas. Hemsidan blir därför för första gången, på allvar, tvåspråkig med svenska och engelska som bas.

Från styrelsens håll kommer annars årets Assyriska att handla mycket om ungdomsfotbollen. I förra årets stålbad hamnade frågorna kring ungdoms- och tjejfotbollen i skymundan. Nu tar vi tag i bitarna. Först ordentligt utvärdera för att därefter vidta åtgärder.

Väl mött på söndag mina vänner! Qviding FF kommer på besök. Svensk vals, Assyrisk ringvariant eller kanske brasiliansk samba? Hursomhelst dansar vi vidare 2008.