Efter den fantastiska matchen mot Enköping förra året lyckades Dinho tyvärr inte nå samma höga nivå igen. En mer än godkänd vår blev på hösten en måltorka av sällan skådat slag. När det inte lossnade i år heller valde Assyriska och Dinho att gå skilda vägar.

Dinho, eller Marcos Ferreira som han egentligen heter, åker alltså hem till Brasilien. Killen som såg så bra ut våren 2008 utvecklades inte alls som man hade hoppats. De första matcherna visade Dinho en ganska hård, nästintill europeisk, stil som man trodde skulle passa mot de alltid tufft spelande svenska mittbackarna.

Med sin snabbhet gav han inte motståndarnas backlinje en lugn stund när han jagade efter bollen nästan frenetiskt. Tyvärr kostade hans efterslängar så många gula kort att han hann med att bli avstängd tre gånger på nitton omgångar. Sedan har det sagts att han blev ”ombedd” att ta det lite lugnare.

Efter det fick han visserligen inga fler varningar, men tyvärr verkade det som om det även hämmade hans spel i övrigt. Det blev bara ett mål till på de resterande matcherna och självförtroendet låg på botten jämte Titanic. Till slut var man glad om killen tog emot en passning utan att bli av med bollen. Det här var ändå samma spelare man tidigare trodde skulle bli uppköpt av ett allsvenskt lag.

Säsongen började annars hyfsat med en assistpoäng i första matchen mot IFK Norrköping i år. Tyvärr föll han snabbt i gamla synder och överarbetade nästan varje situation. Det har i och för sig hörts på läktaren att han inte har trivts i landet och att just det har hämmat hans spel. Vad det än beror på är det ingen mening i att spekulera kring ämnet när han ändå är historia.

Det ironiska är att han lämnar Assyriska efter att ha gjort sin bästa match på länge. Hur som helst är det bara att tacka för den tiden som har varit, och framför allt just matchen mot Enköping på bortaplan. Hans insats i den matchen fick mig att hoppas på underverk. Jag kommer inte att glömma Dinhos och Alex vårsäsong 2008.

Stastistik i Superettan
2008 – 26 matcher, varav 22 från start, 10 mål, 4 assist, 9 varningar
2009 – 8 matcher, varav 6 från start, 1 assist, 2 varningar