Assyriska FF har haft det svårt på bortaplan i år. Det var dock inget som hindrade laget från att åka ner till de sydligare delarna av landet för att möta och besegra Henke Larssons grabbar i Landskrona BoIS.

BoIS är precis som Assyriska i allra högsta grad med i toppstriden av Superettan. De har en hel del att kämpa för och är inte rädda för att visa det på planen. Landskronalaget var vassa och skapade mycket med det var AFF som var betydligt bättre på att förvalta sina målchanser.

Nahir Besara gjorde otroligt bra ifrån sig i den senaste derbymatchen och visade prov på fotbollselegans även nu mot BoIS. I anfall skickade han ut bollen till Xhevdet Llumnica som tryckte till och satte ledningsmålet. Då hade man spelat i knappt fyra minuter.

Lite mer än halvtimmen senare var det Kyle Konweas tur. Helt omarkerad på en hörna kan Konwea dra nytta av sin längd och lika enkelt som snyggt nicka in bollen och ge bortalaget 2-0 som står sig till halvlek.

BoIS var dock inte villiga att erkänna sig besegrade och vid mitten av andra halvlek slog matchbilden om rejält när hemmalaget på bara ett par minuter lyckades göra två mål och med det hämta in ledningen. Landskronalaget var vassa och hade det inte varit för en storspelande Magnus Bahne i Assyriskas målbur så hade resultatet, redan i första halvlek för den delen, kunnat bli ett annat.

Två baklängesmål inom loppet av så pass kort tid är naturligtvis blytungt men AFF visade prov på karaktär och vinnarinstinkt när man jobbade sig tillbaka in i matchen. Segermålet lät sen inte vänta på sig. På Haris Laitinens genialiska passning från vänsterkanten parallellt med kortsidan kunde inhoppande talangen Mikael Ishak peta in det avgörande 3-2 målet när 4 minuter återstod av ordinarie matchtid. Det resultatet höll matchen ut och AFF spelade till sig en välförtjänt seger på bortaplan.

Nu återstår bara tre omgångar av Superettan. Fem lag är med och fightas om de två direktplatserna och kvalplatsen till Allsvenskan. AFF visade med den senaste bortasegern att man fortfarande har ambitionen att ta sig till den svenska fotbollens finrum. Återigen ser det ut att avgöras på målsnöret om man tar sig dit.