Poeten Emil Brikha och författarinnan Rosie Malek-Yonan har slagit sina säckar ihop för att göra assyriernas röst hörd genom musiken. Att Brikha är bosatt i Malta och Malek-Yonan i USA är inget som hindrar dem.

Emil Brikha satt en dag hemma och gjorde inget speciellt. Plötsligt kom orden till honom, ord som sedan förvandlades till en låt om den assyriska aktivisten och författarinnan Rosie Malek-Yonan. Låten, som fick namnet Assyrian Queen, ledde sedan till nästa projekt; Love of Nation.

Rosie hade skrivit en text om sin kärlek till folket och nationen och läste upp den för Emil på telefon. Emil tyckte om texten och ville sätta musik till den. Sagt och gjort. Rosie läste in texten i en studio och skickade den från Los Angeles till Malta, där mångkonstnären Brikha tonsatte den. Resultatet blev Love of Nation, ett verk som blandar assyrisk historia, politik och kultur med intelligens, passion och kärlek.

Detta första verk är endast början till ett större samarbete mellan Brikha och Malek-Yonan. Det ryktas om att paret skall arrangera en större musikproduktion med eliten av assyriska poeter, sångare och musiker.