Syriac music-kören stämmer upp till skönsång än en gång. Den 25 september kan du lyssna till klassiska assyriska sånger om frihet, patriotism och kärlek på Estradscenen i Södertälje.

Den 25 september kl. 18:00 är det alltså dags för en ny konsert från Syriac music-kören. De kyrkliga hymnerna är nu utbytta mot sånger om kamp, frihet och kärlek – klassiska folkvisor som är välkända för majoriteten av assyrierna.

Abraham Oussi är en av personerna bakom den välkända kören och så här svarar han på Hujådås frågor: 

Ni beskriver er nya konsert som ”En vacker bukett av patriotiska sånger och klassiska kärleksvisor.” Vad mer kan du berätta?
 – Det är en mix av några patriotiska sånger som sjungits för mer än 40 år tillbaka. Till exempel Frus leshono d abohayk”, ”Ahay clayme” med några klassiska kärleksvisor som nästan vi alla har sjungit eller dansat till, till exempel ”Berola Berola layko azza Berola”, m.fl.

 Vilka sångare kommer delta?
– Aboud Zazi, Bashar Youhanon, Gabi Masso, Jacob Malki med flera. Kören ackompanjeras som vanligt av en orientalisk orkester.

Hur har folk reagerat på era tidigare konserter?
– De har alla tagits emot oerhört positivt. Efter varje konsert brukade många i publiken ställa frågan om när nästa konsert kommer äga rum. 

Har ni hunnit uppträda utanför Sverige?
– Ja, vi har uppträtt i New Jersey, USA. En kort summering finns på nätet: http://syriacmusic.com/articles.asp?type=article&id=33

 ————————

Fakta om kommande konsertenDatum: 25 septemberTid: 18:00Plats: Estradscenen i SödertäljeBiljetter: www.syriacmusic.com