Under ett möte igår söndag lanserade riksförbundet kampanjen ”EN MILJON PÅ EN VECKA”. Syftet är att samla in pengar till stöd för assyrierna i Syrien och Irak. Redan efter två timmar var man uppe i närmare en halv miljon kronor.

Med anledning av den akuta situationen i Syrien och Irak kallade riksförbundet till möte i Södertälje under söndag 1 mars. Under mötet lanserades kampanjen ”EN MILJON PÅ EN VECKA”. Målet är att samla ihop en miljon kronor fram till söndag 8 mars. Pengarna kommer att gå oavkortat till assyrierna i Syrien och Irak. En kommitté bestående av sex personer har i uppgift att säkerställa att pengarna når fram.

Redan efter två timmar var insamlingen uppe i 355 500 kronor. Tillsammans med lokala insamlingar som genomförts spontant i Göteborg och Linköping bör insamlingen passera en halvmiljon snart.

– Vi är imponerade över gensvaret och är övertygade om att vi kommer att uppnå målet om en miljon kronor fram till kommande söndag. Det vittnar samtidigt om den desperation folk känner. Sveriges biståndsmiljader når inte assyrierna men tyvärr vägrar utrikesdepartementet inse detta, kommenterar förbundsordförande Afram Yakoub.

På söndag den 8 mars är alla givare välkommna till Assyriska kulturföreningen i Södertälje mellan klockan 16:00 till 19:00. Tillställningen kommer att livesändas av Assyria TV. Alla givares namn kommer att läsas upp och man kommer att redovisa hur mycket som kommit in från olika håll. Tittarna kommer även att kunna ringa in sina donationer i livesändning. Assyriska representanter från Irak och Syrien kommer att vara med via videolänk för att berätta om läget och uttala sitt stöd för insamlingen.

Den som vill donera kan göra det till ett konto som riksförbundet öronmärkt för kampanjen. Skriv gärna ditt namn och telefonnummer.

 

Sätt in ditt bidrag på bankgiro nummer 5353-5266

 

För inbetalningar från utlandet gäller följande uppgifter

Namn: Assyriska riksförbundet i Sverige

Bank: Swedbank

Clearing nr:  8327-9

Konto nr:  924 875 588-7 

IBAN: SE6880000832799248755887 

BIC: SWEDSESS

 

Den som föredrar att donera kontant är välkommen till samlingen i Assyriska föreningen i Södertälje söndag 8 mars mellan 16:00-19:00.

Den som har frågor om insamlingen kan mejla till kansli@assyriskariksforbundet.se.