AUF: nya ordförande berättar om utvecklingen av 
förbundet. 

Vad är dina spontana känslor kring att bli vald som ordförande för AUF?

Det är alltid spännande att få nya uppdrag. Det är en ära att få vara med och leda den assyriska rörelsen och få sätta sin prägel på organisationen som bär många utmaningar. Samtidigt är jag optimistisk att jag och min styrelse verkligen kan anta utmaningarna och utveckla organisationen.

Du har  en bakgrund inom politisk verksamhet sedan tidigare. För den läsare som inte känner igen dig och din bakgrund kan du berätta lite mer om dig själv?

Jag är 26 år gammal, född och uppvuxen i Göteborg med bakgrund från byn Hermashe på Ninevehslätten.
Jag har tidigare suttit i förbundsstyrelsen för Liberala Ungdomsförbundet där jag varit migration-, integration- samt bostadspolitisk talesperson och har varit ansvarig för att leda kampanjer på både nationell och lokal nivå.

Jag har även massa lokala uppdrag i Göteborg för Liberalerna, lett prisbelönade personvalskampanj och driver en reklambyrå med fokus på varumärken och kampanjer. Den nya styrelsen har en mångfald i alltifrån erfarenhet inom den assyriska rörelsen till erfarenhet inom politik. Den har även en del nya ansikten, kanske inte med erfarenhet men sannerligen med en stor hunger.

Kan du berätta lite mer om er styrelse och hur tror du att denna mångfald av egenskaper kan påverka ert kommande arbete?

Jag tror att mångfalden är vår största styrka. Vi är väldigt olika i hur vi arbetar och olika organisatoriska kunskap. På en personlig nivå må vi ha väldigt många svagheter men i grupp kompletterar vi varandra överraskande väl.

För mig är det en viktig komponent i vilken styrelse som helst att kunna vara eniga i vilken riktning som organisationen bör utvecklas och det är något jag känner att alla i styrelsen verkligen är enade om. Dessutom har vi ju riktigt kul i varandras umgänge vilket är ännu ett stort plus.

Vad är din och din styrelses främsta hjärtefråga inför kommande verksamhetsår?

Det är svårt att välja en, men eftersom jag är en paragrafryttare så ser jag fram emot att föreslå uppgraderade stadgar inför nästa årsmöte. Men om man frågar styrelsen i sin helhet så har vi diskuterat och arbetat väldigt mycket om vad som ska vara vårt mål när vi planerar aktivitet och andra evenemang. Vi har kommit fram till att något som kanske inte har prioriterats på senare år är att ha roligt. Jag tycker personligen att det är ett av de bästa målen som finns och det ska bli kul att följa utvecklingen av det målet just eftersom det är väldigt specifikt och mätbart.

Vi har ett väldigt väldigt kort verksamhetsår men vår första aktivitet kommer att vara mingel för både nyare medlemmar och de som har varit med en del. Vi börjar i Stockholm och Göteborg, går det bra så åker vi till andra platser med.

Vad kan den assyriska ungdomen förvänta sig av AUF och finns det något särskilt som du vill säga till de assyriska ungdomarna i Sverige?

Jag hoppas att de förväntar sig en organisation som arbetar för att utveckla den assyriska identiteten och kulturen, som kan samla de assyriska ungdomarna i Sverige. Jag vill att förbundet ska vara engagerande och kul att organisera sig inom med stor mångfald på aktivitet och människor. Om man är en assyrisk ungdom och känner detsamma så är det bara att höra av sig till oss för att så många likasinnade ungdomar som möjligt kan samlas, dela gemenskap och glädje tillsammans.