Under lördagen den 27 mars höll Assyriska ungdomsförbundet i Sverige sitt ordinarie årsmöte, denna gång i Örebro. Traditionsenligt utsåg AUF också Årets assyrier och Årets assyriska förening.

Årsmötet framskred smärtfritt och snabbare än förväntat. Det var ett såkallat mellanår där någon ny styrelse inte väljs. Istället gicks verksamheten för året som gått, den ekonomiska rapporten och pågående projekt igenom.
 
Seden bjuder också att AUF utser Årets assyrier vid sitt årsmöte. Tidigare har utmärkelsen bland andra tilldelats framstående personer såsom journalisterna Nuri Kino och Gabriel Afram samt doktor Fuat Deniz postumt. 

I år gick utmärkelsen till biståndsorganisationen Assyrier Utan Gränser (AUG) och dess generalsekreterare Cristina Keryakos. Detta för att organisationen på kort tid framgångsrikt har lyckats hjälpa assyrier till en tryggare och gynnsammare tillvaro genom etablering av fadderbyar, akuta hjälpinsatser och utbildningsstipendier.

– Det var efter en hemlandsresa med AUF som AUG bildades, så ungdomsförbundets verksamhet är viktig, konstaterade Kristina Koryakos när hon tog emot priset.

Utmärkelsen Årets förening gick till Stockholmsföreningen i Tensta för att de trots den svåra tid som föreningen för närvarande går igenom ändå är verksamma och deltar i ungdomsförbundets aktiviteter.