Poeten Shabo Bahe har gett oss några av våra mest folkkära sångtexter och dikter. Den 10 juni hölls en kulturafton till hans minne i katedralen i Södertälje dit flera hundra personer hade samlats.

Det hör till konstens villkor att en konstnär glänser som vackrast efter sin bortgång. Och det är egentligen kanske först då vi förstår fullt ut och uppskattar konstnärens gärning för kulturen. Shabo Bahe har berikat assyrisk sång med flera klassiska texter som folket tagit till sina hjärtan och som säkert aldrig kommer att glömmas bort. 

Flera hundra personer hade därför samlats till den kulturella afton som hölls till hans minne och ära i St: Jakobkatedralen i Södertälje söndagen den 10:e juni. De närvarande fick lyssna till flera av Bahes sånger under kvällen och också en och annan av hans dikter. Med hjälp av Assyria TV presenterades en kort film med information om hans uppväxt och liv, något som också berördes av några av talarna. 

Shabo Bahes son, Hammurabi, tackade de närvarande och samtliga som hade hjälpt till att förveckliga aftonen och avslutade med en av sin fars dikter. Mest applåder fick Shabo Bahes sondotter som framförde låten Hate rhamli som kommit att bli en av den bortgångne poetens mest älskade sånger.