Nemrod Barkarmo vädjar till politiker och medmänniskor att de ska bry sig om att assyriernas existens står på spel.

I dag är assyrier en av de mest utsatta folkgrupperna i krigets Irak och Syrien. Det är en folkgrupp vars hela existens står på spel. De riskerar mänsklig samt kulturell utrotning från jordens yta. Assyrierna glöms ofta bort som offer då de endast är en liten minoritet som hamnar i kläm bland länders och olika folkgruppers barbariska krig. Assyrier har ofta fått stå som de stora förlorarna när krig brutit ut på olika fronter i Mellanöstern. Trots att omvärlden sett vad som hänt och fortfarande ser vad som sker så låter man historien upprepa sig och beklagligt nog tystar vi ner det vi inte vill påminna oss om, historien.

Vi minns bara de storslagna segrar och de banbrytande förändringar som historien gett oss. Vi minns enbart de uppfinningar som satt hela jorden i ett spinnande kugghjul, uppfinningar som gett oss rikedomar och inbringat oss inspiration i generation efter generation. Ja, vi minns alla de storslagna ögonblicken, men vi sopar undan de hemskheter vi inte vill minnas under mattan och vi slänger in de som lik i garderoben. Allt för att inte påminnas, allt för att inte se hur smutsigt vi egentligen har det. Allt för att slippa städa undan den röra vi lagt framför oss.

Men nu står vi där med smuts ända upp till halsen och var vi än vänder oss så ser vi det vi en gång gömt. Det vi en gång förträngt i vår lilla vrå. Garderoben går inte längre att stänga och under mattan lägger sig inte dammet längre jämnt. Mattan är bucklig av alla de minnen vi stängt. Det är dags att se sanningen i vitögat. Det är dags att ta fram sopkvasten och göra rent. Det är dags att ta tag i saken och få det gjort en gång för alla.

Sverige, Europa, politiker och medmänniskor. Jag ber er som en medlem i vår värld till en annan. Hjälp oss och sluta vänd ryggen till. Vi Assyrier har fått lida allt för många gånger och nu står vi där igen. Som offer för någon annans krig. Vårt blod spills på en annan ”stats” begäran. Låt oss inte sopa undan detta en gång till. Låt oss vara starka och modiga, ja låt oss ta tag i saken direkt så att vi inte står där en dag med garderoben fylld av smuts då allt är försent. Vi kan skapa förändring, här och nu. Bara vi vill så kan vi.

Jag bryr mig.

Allt jag ber om är att ni också ska bry er. Snälla jag ber er rädda mitt folk! Bry er!

 

Nemrod Barkarmo, en som bryr sig