Kanske tror du jag är barnslig och naiv, mitt barn men du får aldrig ge upp hoppet att det alltid kan bli bättre, att drömma är aldrig fel och att drömmar kan slå in om man verkligen hoppas, tror och kämpar för dem.

Om jag fick önska mig något på det nya året, mitt barn så är det mer medmänsklighet och ödmjukhet. Jag önskar att den värld du kommer att möta ska vara öppen och tolerant, att du får vara den du är och att du får växa och gro i din takt på dina villkor.

Jag önskar att du blir bemött med respekt och kärlek av din omgivning, att du får alla möjligheter att lära dig och ta till dig all kunskap du söker. Jag önskar att du alltid kommer att vara önskad och älskad på det sätt som jag älskar dig av hela mitt hjärta.

Du är mitt liv och min värld och jag vet inte vad jag skulle göra om något hände dig. Jag vet också innerst inne att hur jag än gör så kan jag inte skydda dig mot allt som händer i världen som du kommer att möta. Det gör mig frustrerad och maktlös.

För jag vet att det kommer att finnas de som säger dumma saker till dig, de som avundas dig och vill dig illa. De som vill slåss och bråka, de som vill såra dig. Inför alla dessa kan jag inte skydda dig på plats men jag ska försöka göra mitt bästa att förbereda dig på något sätt. Jag vet inte hur men jag kommer på något hoppas jag.

Jag kan lova dig en sak, mitt barn och det är att jag ska försöka att göra mitt bästa för att ge dig det du behöver och vill. För jag vet att det finns de barn som går hungriga, hemlösa, föräldralösa, misshandlade, skadade i kropp och själ. Eller de barn som ständigt lever i fruktan för att deras nära och kära ska dö eller de själva, eller de som får uppleva och lära sig att hat och elände är det som gäller som vardagsmat.

Jag önskar, mitt barn att världen vore bättre och jag hoppas att den dag du växer upp att den blir bra nog att leva i, där hopp finns att det kan bli bättre och att det finns människor som verkligen kämpar för att det ska bli en öppnare och fredligare värld.

Kanske tror du jag är barnslig och naiv, mitt barn men du får aldrig ge upp hoppet att det alltid kan bli bättre, att drömma är aldrig fel och att drömmar kan slå in om man verkligen hoppas, tror och kämpar för dem.

Jag kommer alltid att önska att jag kunde ge dig mer och göra mer för dig, det är varje förälders önskan tror och hoppas jag. Det är få föräldrar som vill sina barn illa. Snarare är det lyckan över att se dig glad, entusiastisk och lycklig som bidrar till min lycka och gör mig fullkomlig.

Ditt skratt förgyller mitt liv och din glädje sprider sig i mig som solstrålar som värmer den frusna marken. Inget går upp mot en sådan känsla och lycka i kroppen. Jag önskar att jag kan finnas där för dig i alla dina stunder oavsett hur världen ser ut.

Jag hoppas och önskar att jag kan ge dig en bra bit av det vackra i denna värld av medmänsklighet och ödmjukhet. För den finns där ute och i var och en av oss och behöver återupptäckas var dag och i varje hörn i vår värld.