Assyriska riksförbundet kallar till en manifestation med anledning av den kurdiska attacken på den assyriska försvarsstyrkan i Qamishli. Manifestationen äger rum på lördag 14:00 på Sergels Torg i Stockholm.

Som Hujådå tidigare har skrivit attackerade den kurdiska YPG-milisen natten till tisdag en checkpoint som den assyriska försvarsstyrkan GPF (Gozarto Protection Forces) hade upprättat i centrala Qamishli. I skottlossningen som följde dödades assyriern Gabi Henry David och andra sårades. Dödsfall förekom också på den kurdiska sidan.

Attacken har upprört assyrier både i Qamishli och på annat håll. Assyriska riksförbundet har fördömt attacken och ser den som ett led i en kampanj från YPG:s och det kurdiska PYD-partiets sida för att tvinga assyrierna att gå i deras ledband.

– Vi hoppas att många kommer för att visa sitt stöd för assyrierna i Qamishli och för deras rätt att leva i fred och säkerhet, säger Afram Yakoub, ordförande för Assyriska riksförbundet.

Manifestationen äger rum på Sergels torg på lördag 16/1 kl. 14.00. Facklor delas ut till deltagarna och det kommer att bli korta tal.

En buss avgår från Assyriska föreningen i Södertälje klockan 13:00. Även från Eskilstuna avgår en buss, dock 12:00.