Assyrierna i Sverige samlas i Göteborg den 31 mars och 1:a april för att tillsammans fira nyåret Akitu och samtidigt hålla medlemsmöte för riksförbundet samt årsmöte för nybildade Assyriska Mediainstitutet.

Det är mycket som ska avverkas mellan den 31 mars och 1:a april. På förmiddagen den 31 mars håller först Assyriska riksförbundet ett kort medlemsmöte där man bland annat presenterar sin verksamhet för 2011. Därefter kommer Assyriska Mediainstitutet att hålla sitt första ordinarie årsmöte där bland annat en ny styrelse ska väljas för en mandatperiod om två år. 

På kvällen samma dag är det samling i Assyriska föreningen i Västra Frölunda för fest, dans och mingel när vi tillsammans firar den assyriska nyårsfesten Akitu. Dagen därpå anordnar föreningen olika familjeaktiviter och kulturella inslag. 

Assyriska riksförbundet planerar att boka en buss som åker tidigt från Stockholm den 31 mars för de som vill åka med till Göteborg. Mer information om resan, medlemsmötet och årsmötet kommer att skickas till föreningarna samt läggas upp här på Hujådå inom kort.