Under ett möte i veckan presenterade Elafskolans rektor Helmuth Lavicka information, svarade på frågor och tog emot anmälningar av föräldrar som vill se sina barn gå på Sveriges första skola med assyrisk inriktning.

Föräldrar och intresserade hade bjudits in till ett informationsmöte i Assyriska kulturföreningens lokaler för att träffa Elafskolans rektor och få mer information om skolan som ska starta efter sommaren. 

Helmuth Lavicka med lång bakgrund som lärare och rektor från lärosäten i Södertälje och Järna svarade på föräldrarnas frågor om den nya skolan.

– Vi kommer att ha individanpassad undervisning, rekrytera behöriga lärare som brinner för undervisningen och som ser hela individen, berättade den nya rektorn.

Många av föräldrarna som närvarade hade frågor om var skolan kommer att ligga.

– Vi har hittat underbara lokaler ett stenkast från Torekällberget. Villa Bellevue ligger på parkgatan 1, nära centrum och intill S:t Jakobkyrkans gamla lokaler. Det är en byggnad på 680 kvadratmeter fördelat över tre våningar, informerade Helmuth Lavicka.

Elafskolan startar till höstterminen och kommer att erbjuda sina elever undervisning i väst- och östassyriska och assyrisk historia utöver alla vanliga skolämnen. Det blir den första svenska grundskolan med denna inriktning. 

Intresset för skolan växer bland föräldrar i Södertälje och Botkyrka som nu ser att den kommer att starta till hösten. Elever från Botkyrka kommer att erbjudas skolskjuts för att underlätta för föräldrarna. 

Mötet i Södertälje ledde till att de flesta närvarande föräldrarna valde att skriva in sina barn, vilket visar att intresset för alternativ till den kommunala skolan är stort.  

Ett informationsmöte kommer även att hållas för föräldrar i Botkyrka. Det hålls på onsdag den 19 februari i Assyriska Kulturföreningen i Norsborg kl 18:00.