Staffan H Westerberg, som skrev den uppmärksammade artikeln Gangland Stockholm, i månadsmagasinet Café, är förvånad över kommissarie Lennart Kanths reaktioner över att han blivit felciterad. ”Om Kanth känner sig misskrediterad, varför har han inte hört av sig till mig personligen eller till Café?”, undrar han.

Hujada.com tog kontakt med Westerberg för att höra vad han anser om Kanths reaktioner och påståenden om att han blivit totalt felciterad i tidningen Café. Enligt Kanth har Westerberg målat upp en förvrängd bild av det som Kanth berättade om den grova kriminaliteten i Södertälje och folkgruppen assyrier/syrianer.

– Jag har anteckningar som stöder att jag nedtecknat Kanths berättelse rakt upp och ner. Jag har inte missförstått någonting, tvärtom har jag tonat ned mycket av det Kanth berättade, meddelar Westerberg.

Enligt Westerberg var det inte han själv som förde in samtalet på folkgruppen assyrier/syrianer, utan Kanth.

– Jag utgick från rapporten ”Organiserad brottslighet i Sverige 2005” och frågade vilka personer som ligger bakom det grovt kriminella gäng, som polisen kallar för ”Södertälje-nätverket” och Kanth svarade att det var assyrier/syrianer. Det var så vi kom in på folkgruppen, förklarar Westerberg.

Westerberg berättar också att inget av de andra polisdistrikten som han skrivit om har klagat på att de blivit felciterade eller misskrediterade av hans text. Han tycker att det är konstigt att Kanth inte hört av sig till honom, speciellt om Kanth säger sig vara kränkt av hans reportage Gangland Stockholm.

– Han har både mitt telefonnummer och min mejl, ändå har han inte kontaktat mig för att beklaga sig över att jag på något sätt har misskrediterat honom, säger Westerberg.


Relaterade artiklar:
– Kanths tystnad skapar fortsatt misstro
– Kommissarie Kanth kränker Södertäljes assyrier
– Maffiametoder på krogen – SvD
– Kanth dementerar sprängstoff – LT