Det senast dygnet har nästa veckas match mellan Assyriska och Hammarby debatterats. Dock har fokus inte varit på det sportsliga eller själva festen, utan på biljettpriserna.

Detta har resulterat i en uttalad bojkott från Bajen Fans. Vi i Assyriska sätter alltid festen och inramningen i första ledet. Därför gör vi allt för att fansen skall trivas och att de skall få bästa möjliga service på arenan. Inför alla seriematcher diskuteras matcharrangemanget mellan klubbarna och berörda myndigheter. I detta diskuteras naturligtvis även placering av klacksektioner och biljettpriser.

Denna dialog har funnits med berörda parter under ett antal veckor. Vi är alltid måna om att behandla alla supportrar på samma sätt, dvs att hemma- och bortasupportrarna skall betala samma pris på arenan. Till matchen mot Hammarby kommer bl a extra läktare att byggas, antalet publikvärdar och vaktstyrkan femdubblas. Detta medför betydande kostnader i förhållande till en vanlig seriematch. Biljettpriserna justeras i enlighet med detta vilket är vanligt i fotbollssverige. Assyriska är därmed inte unikt i detta sammanhang.

Vi sätter dock alltid fotbollsfesten och fansen främst. I Assyriska är vi alltid prestigelösa och beredda att omvärdera tagna beslut. Det senaste dygnets dialog med Hammarby och Bajen Fans har gett oss en annan bild av matchen än den vi fått under tidigare diskussioner.

Det har framkommit att priset är en avgörande faktor och Assyriska har därför fattat beslutet att sänka biljettpriserna, där klacksektionen sänks till 150 kr och långsida till 200 kr och enligt den information vi fått betalar man idag 180 kr för klacksektionen på Söderstadion. Redan köpta biljetter återfår naturligtvis mellanskillnaden på matchdagen mot uppvisande av löst biljett.

Om en del Hammarbysupportrar fortfarande anser att det bästa sättet att stötta sitt lag är att bojkotta matchen ligger det utanför vår möjlighet att påverka.

Vi hälsar alla fotbollsälskare hjärtligt välkomna till Södertälje Fotbollsarena.

Assyriska FF