Fuat Deniz som knivskars vid Örebro universitet på tisdagen har avlidit. Assyriska rörelsen är överväldigad av sorg och chockad av att något så hemskt kunde hända.

I tisdags kväll rapporterade vi om ett knivdåd i Örebro där vi med respekt för familj och anhöriga inte ville namnge huvudpersonen. Vi hoppades att han skulle återfå medvetandet och själv få berätta om det hemska som hänt. Idag tog vi med stor sorg emot beskedet om Fuat Deniz bortgång. En hel rörelse kommer att sörja denna fantastiska människa.

Nerikes Allehanda rapporterade på tisdagen om ett knivdåd vid Örebro Universitet. Det var Fuat Deniz som fallit offer för ett vansinnesdåd som ännu inte fått sin förklaring. Efter operation beskrevs hans tillstånd som kritiskt. Under onsdagen var hans tillstånd livshotande och på torsdagsmorgonen kom sen alltså beskedet om att Fuat Deniz liv inte gick att rädda.

Assyriska rörelsen är överväldigad av sorg och chockad av att något så hemskt kunde hända en sådan fin människa och vän. Deniz insatser för den assyriska ungdomen och den assyriska identiteten i diasporan är ovärderliga. Våra tankar finns hos familjen Deniz, anhöriga och vänner. Vila i frid, Fuat.


Relaterade artiklar


Knivskurne läraren död – Aftonbladet
Fuat Deniz avled efter knivattacken – Expressen
Fuat Deniz var en förebild för oss alla – Robil Haidari
”Sorgen är gränslös” – Aftonbladet
”Han var en så varm människa” – Expressen
Dämpad stämning på universitetet – Aftonbladet
Minnesstund hålls kl 15 – Expressen
Säpo inkopplade i mordet på Deniz – LT i Södertälje
Polisen har säkrat spår efter mördaren – Nerikes Allehanda
Mördade läraren sörjs i hela världen – DN
Vänner och släktingar sörjde i Mariakyrkan – Nerikes Allehanda
Ljusen brinner för läraren – Nerikes Allehanda
Säkerhetspolisen om mordutredningen – Nerikes Allehanda
Polisen har över 1000 sidor utredningsmaterial – Nerikes Allehanda
Knivmördaren går lös i Örebro – Aftonbladet