Sharrat Cherry tar över Instagramkontot Makthavarna under en vecka för att sprida kunskap om assyrierna.

Hujådå har ställt frågor till sjuttonåriga Sharrat Cherry från Stockholm som är aktiv på sociala medier och som fått vara gästpostare på Instagramkontot ”Makthavarna” som beskriver sig som en ”Separatistisk plattform för personer som rasifieras”.

Hej, Sharrat, vem står bakom kontot Makthavarna på Instagram?
– Det är fyra icke-vita tjejer som vill skapa en plattform för andra röster i samhället.

Kontot har över 22 tusen följare, ganska stort med andra ord?
– Ja det är många följare men det speciella är att det är så många aktiva följare som kommenterar, delar och gillar.

Hur länge rattar du kontot och vad får du skriva om?
– Under en vecka får jag skriva vad jag vill så länge det inte är hets mot folkgrupp eller andra saker som bryter mot reglerna. Jag har valt att helt fokusera på att skriva om det assyriska folket.

Hur har reaktionerna varit på dina inlägg så här långt?
– Jag har fått jättemånga positiva reaktioner men även en del som är negativa trots att jag är mån om att det jag skriver är faktabaserat, men, men såna människor kommer man inte ifrån oavsett plattform haha.

Vad gör du till vardags?
– Jag går naturvetenskapliga linjen på Södra Latin i Stockholm så det är plugg plugg.. och Instagram som gäller hehe.