En av Hrant Dinks, den mördade armeniske journalisten, advokater Hakan Karadag har hittats död i sin lägenhet i Istanbul Turkiet. Första rapporterna säger att Karadag tog sitt eget liv, men den rapporten är inte särskilt trovärdig enligt den dödes familj.

Karadags kropp hittades när en nära vän bröt sig in i hans lägenhet för att se om allt stod rätt till. Vännen hade blivit orolig när han inte hört av Karadag på flera dagar. Han fann då Karadags kropp hängande från taket. Han tillkallade snabbt polisen som undersökte platsen och förde kroppen till bårhuset.

Advokat Karadags familj var väldigt skeptiska till det faktum att han begått självmord.

– Jag träffade honom dagen innan och han verkade må bra. Han berättade att han hade ett ärende att han måste närvara på han hoppades att vi skulle ses på eftermiddagen. Det var det sista han sa till mig, sa hans farbror Habip Karadag i en första kommentar till media.

Karadag var en av de kärande advokaterna i rättegången som behandlar mordet på Hrant Dink. Ogun Samast, tonåringen som dödade den armeniska journalisten i fullt dagsljus i januari 2007, hade uttalat hot mot Karadag i rättssalen bara några dagar tidigare.