Assyriska grupper hade stora förhoppningar om ett officiellt armeniskt erkännande av folkmordet på assyrier. Men motionen som nyligen lades fram i det armeniska parlamentet läggs ner.
– Det finns inget politiskt behov av att fatta ett sådan beslut nu, säger en ledande politiker i Armenien.

Den armeniska nyhetsportalen armenianow.com rapporterade under tisdagen om det misslyckade försöket att få det armeniska parlamentet att rösta om en motion rörande Seyfo. För få ledamöter godkände motionen för att den skulle kvalificera sig för en omröstning. 

En ledande parlamentariker menade att motionen är onödig. 
– Armenien betraktar massakeringen av andra folkgrupper i det ottomanska Turkiet som en del av samma folkmord och fördömmer dessa massakrer tillsammans med armeniska folkmordet. 

En annan parlamentariker tyckte dock att det är ett dåligt argument. Armen Martyrosian från Heritage partiet menade att armenier som själva är offer för ett folkmord är moraliskt obligerade att hedra minnet av andra offer och anklagade övriga partier för att vara under påverkan av turkiska myndigheter. 

Den svensk-armeniske historikern Vahagn Avedian som skrivit om folkmordet är också förvånad över händelsen i det armeniska parlamentet. 
– Det låter konstigt att det har blivit såhär och jag kan ärligt talat inte komma på något bra svar på varför det tagit denna riktning. 

Assyriska grupper, inklusive Seyfocenter, besökte Armenien under 2011 och uppmanade i brev till armeniska politiker att officiellt erkänna folkmordet på assyrierna.