Terrororganisationen Islamiska Staten (IS) har idag publicerat en video som visar hur dess anhängare förstör urgamla assyriska statyer i Mosul.

I Ninevemuséet i Mosul har det funnits värdefulla statyer och andra föremål som härstammar från det assyriska imperiets tid. Det är känt att IS har en extremt sträng uppfattning när det gäller bilder av människor, statyer och minnesmärken. Förra sommaren förstörde IS profeten Jonas grav i Mosul trots att han vördas som en profet inom islam.

Idag kom sedan videon som visar hur IS anhängare tar bort det plastskydd som många av föremålen i Ninevemuséet hade för att sedan med släggor och borrmaskiner gå åt dessa föremål.

En IS-man förklarar att de här föremålen är avgudar och statyer som folk förr i världen dyrkade i stället för att dyrka Allah. Han förklarar också att profeten Muhammed förstörde avgudabilder och likaså gjorde hans anhängare.

– När Gud befaller oss att ta bort dem och förstöra dem är det lätt för oss och vi bryr oss inte fastän de skulle vara värda miljoner dollar.

IS har tidigare också bränt böcker från bibliotek i Mosul.

Videon kan ses här.