Assyrisk-ortodoxa kyrkan, Assyriska Mesopotamien kulturella föreningen i Wiesbaden och Syriansk-arameiska kulturella föreningen i Wiesbaden, Tyskland, arrangerade tillsammans en julkonsert den söndagen den 21 december i år en av kyrkorna i staden.

Mar Afrem-körerna i Wiesbaden presenterade assyrisk-ortodoxa julvisor och gamla folkvisor. I julkonserten deltog en barnkör på över 70 barn. Med på scen var också gamla Mor Afrem-kören som har ca 30 kvinnliga och manliga sångare. Mor Afrem-kören är ett projekt som utförts i regi av Dr. Abrohom Lahdo och har funnits sedan 1995.

Det blev en välbesökt tillställning. Mer än 450 personer kom till kyrkan för att njuta av föreställningen, som hade tagit månader att planera. Många ansvariga för folkets institutioner och tjänstemän i staden fanns också bland publiken. Teve-kanalerna Suroyo TV och Suryoyo Sat var på plats och filmade.

– Organisationerna firade även Mar Zokhe ihop och vi planerar att samarbeta mer i framtiden, säger Abboud Zeitoune, ordförande för Assyriska Mesopotamien kulturella föreningen i Wiesbaden, till Hujådå.