I söndags gick han från frysboxen direkt till startelvan. Igår blev han cuphjälte när Ajax besegrade Fiorentina på bortaplan i UEFA-cupen. Äntligen är Kennedy Bakircioglu tillbaka på vinnarspåret.

Fd fotbollstjärnan och numera Ajax-tränaren Marco van Basten hade räknat ut Kennedy som en del av sitt lag. I höstas deklarerade han tidigt att fd Assyriskaspelaren inte kommer att tillhöra Ajax 18-manna trupp.

Kennedy bet ihop och kämpade i det tysta. När transferfönstret stängde i januari blev Kennedy kvar i Ajax, fast besluten om att vinden snart måste vända. När så Ajax-maskineriet börjat hacka och missnöjet spridit sig till van Bastens kontor, fanns det inget annat val än att kolla på spelare som han tidigare ansåg inte platsade.

Kennedy hade gjort bra ifrån sig i b-laget och visat fin prov på disciplin och mental styrka. I söndags fick han också chansen från start då Ajax mötte ärkerivalerna Feyenoord. Det blev en framgång. Kennedy assisterade till första målet och vara ytterst nära att själv göra ett mål. Matchen vann Ajax med 2-0.

Igår var det förnyat förtroende då Ajax åkte till Florens för bortamötet mot Fiorentina i UEFA-cupen. Ajax hade inte vunnit i Italien sedan 1994, det skulle Kennedy Bakircioglu ändra på. Efter en tuff och tidvis vårdslös match vann Ajax med 1-0.

Målet, som kom i 60:e minuten, satte Kennedy med ett tungt skott strax utanför straffområdet. Bollen gick ribba in och Fiorentina-keepern Sebastiano Frey var totalt chanslös. Matchhjälten själv var lycklig, men ändå sansad.

– Det här målet betyder mycket för mig. Man sa åt mig att jag inte kommer få mycket speltid den här säsongen, men jag har tränat hårdare än någonsin och jag har nu spelat två matcher i rad. Det viktigaste är ändå att vi gjorde bra ifrån oss och lyckades slå Fiorentina.

Marco van Basten måste nog omvärdera sitt beslut att hålla Kennedy utanför laget. På bara två matcher har Assyriskaspelaren visat att han kan göra Ajax till ett vinnande lag igen.