Kennedy Bakircioglu har tre år kvar på sitt kontrakt med Ajax. Ändå har nye tränaren, Marco van Basten, valt att peta den före detta Assyriskaspelaren. Tills transferfönstret öppnar igen i januari befinner sig spelaren i ingenmansland.

Proffskarriären för Kennedy Bakircioglu har i mångt och mycket liknat en åktur på berg -och dalbanan. Det började med grekiska Iraklis, en klubb som hade ekonomiska problem och där Kennedy till slut bröt kontraktet. Resväskan gick istället till Holland och FC Twente, som hade gjort en stark säsong och slutat sexa i högsta ligan.

I Twente kom också succén för Kennedy, som utsågs till lagets bäste spelare två år i rad. Här fann han spelglädjen och målproduktionen tog fart. Det gick så bra för honom att storklubben Ajax, fick upp ögonen för den irrationelle mittfältaren. Och så blev det att Kennedy gick i Zlatans fotspår för att pröva sin lycka i klubben.

Knappt hade ett år gått av kontraktstiden tog gamle storspelaren Marco van Basten över tränarjobbet och Kennedy fick tre veckor på sig för att visa vad han går för. När van Basten valt ut sina 18 spelare, var inte Kennedys namn bland de utvalda. Sedan augusti månad i år har Kennedy befunnit sig i holländska tränarens frysfack, utan hopp till en snar upptining.

Kennedy har inte velat kommentera händelsen i media, men i Södertäljes lokaltidning, Länstidningen, väljer han att äntligen tala ut. Han berättar om att det var trist att få ett sådant besked, speciellt när man är ny i klubben. Stjärnan säger att han accepterat beslutet utan att ens be om en motivering.

– Det enda jag kan göra är att träna, göra mitt bästa och visa att jag ska spela, säger Kennedy till Länstidningen.

Nu hoppas han på att det löser sig när transferfönstret öppnar i januari. Vilken klubb eller liga han vill helst önskar sig är inget han vill diskutera. Hans karriär kan fortsätta precis var som helst, kanske till och med i Ajax. Eller varför inte ett gästspel i Assyriska? Om trenden på hans karriär håller i sig innebär det att det blir en lycklig fortsättning oavsett vad Kennedy väljer.