Den före detta Assyriskaspelaren Kennedy Bakircioglu blev idag klar för storklubben Ajax. Från grästovorna på Bårsta IP kan Kennedy redan till hösten springa på glamorösa Champions Leaugue-gräsmattor.

Efter två framgångsrika år i holländska Twente skrev 26-årige Kennedy Bakircioglu idag på för den klassiska Amsterdam-klubben Ajax. Kontraktet gäller från och med 1 juli i år och fyra år framöver. Kennedy meddelar att är lycklig över att han har kommit till Ajax och menar att lagets anfallsglädje kommer att passa honom bra.

– Jag ser fram emot de kommande åren i Ajax. Jag hoppas att mitt spel kommer att glädja alla Ajax-fans, meddelar Kennedy genom Ajax officiella hemsida.

Historien om Kennedy Bakircioglu är vad varje ung Assyriskaspelare drömmer om. Redan som 16-åring tog Kennedy plats i Assyriskas A-trupp och visar nu, med övergången till Ajax, att en assyrisk förortsunge kan nå sina drömmars mål. I Assyriska, som följt Kennedys karriär sen han lämnat klubben, är man glad över att en egen produkt nått den absoluta toppen inom europeisk fotboll. 

– Vi är stolta över Kennedys prestationer. Han har kämpat hårt och förtjänar all den framgång han nått. Vi önskar honom all lycka i Ajax, säger Sargon De Basso, ordförande i Assyriska FF.