Assyriska träningsspelade mot Öster i Turkiet och vann med knappa 1-0. I en ganska jämn tillställning avgjorde Dennis Östlundh på straff. Värre var att både Xhevdet Llumnica och Martin Lorentzon utgick redan i första halvleken.

Assyriska har, enligt rapporter, tränat på bra under träningslägret i Turkiet och nu var det dags att finslipa formen inför säsongstarten. Tyvärr blev matchen mot Öster inte det prov man hade tänkt sig. Åtminstone inte i anfallsväg.

Göran Marklund är inte helt rehabiliterad och Xhevdet Llumnica utgick redan efter fem minuter. Assyriska kunde ändå vinna matchen efter en säker straff av Dennis Östlundh. Enligt Assyriskas assisterande tränare, Peter Eriksson, borde laget ha gjort ytterligare något mål där man brände flera bra lägen.

– Det var en bra slagen straff av Dennis. Vi tycker att det var en helt okej match från vår sida. Och Öster spelade fysiskt, rakt och enkelt, säger Assyriskas assisterande tränare Peter Eriksson Länstidningen i Södertälje.

Öster höll alltså jämna steg med Assyriska, men skapade sina chanser främst när Assyriska tappat boll i fel läge. Öster hävdar dessutom i Smålandsposten att straffen var feldömd då fällningen skedde utanför straffområdet.

– Det var en jämn match och likvärdigt med antal målchanser, men där vi saknade just det där sista med att göra mål, säger Östertränaren Andreas Ottosson till Smålandsposten.

Två av Assyriskas byten gjordes på grund av skadekänningar hos spelare, men Eriksson verkade inte alltför orolig över skadeläget.

– Det var främst försiktighetsåtgärder. Vi tror och hoppas att det inte ska vara några problem med killarna, avslutar Eriksson.

Förutom ovannämnda spelare, Llumnica och Lorentzon, finns också Gabriel Awrohum, Mattias Genc och George Makdessi på skadelistan. Däremot är Narsai Shaba tillbaka i träning.