Båda är fostrade i Assyriska FF. De har spelat i både Assyriska och Valsta Syrianska. Eddie Moussa, 23, återvände till Assyriska inför denna säsong och Rabi Youssef, 24, gör sin andra säsong för Valsta. Imorgon spelar de för första gången mot varandra. Vem står som vinnare efter slutsignalen?

Inför dagens match mellan Assyriska FF och Valsta Syrianska tar Hujådå tempen på fotbollspelarna Eddie Moussa, och Rabi Youssef, båda med rötterna i Assyriska FF. Fotbollsmässigt har de en snarlik bakgrund, men årets säsong har börjat olika för dem. För Eddies Assyriska startade säsongen med fyra raka segrar, en lika och en förlust. Assyriska ligger, inför dagens match, tvåa med en match mindre spelad. För Valsta Syrianska, och Rabi, har det gått lite knackigt. Valsta har endast vunnit två av sju matcher och parkerar på tredje plats, från slutet, i tabellen. Hur ser de själva på inledningen av säsongen?

– Vi har gjort riktigt bra start med bra prestationer, förutom i de två senaste matcherna, då de blivit alldeles för många långbollar. Vi har en mycket bra trupp och spelar vi vårt spel skall vi inte förlora någon match, säger Eddie.

– För oss har säsongen börjat lite knackigt. Vi har ett bra tempo, men saknar effektiviteten. Vi lyckas inte göra mål och då vinner man heller inga matcher, säger Rabi, som är anfallare och är således väl medveten om pressen.

När samtalet går in på skillnaderna mellan Assyriska och Valsta Syrianska är båda spelarna rörande överens om att Assyriska är det mer professionella laget, med en bra organisation och bättre ungdomsverksamhet.

– Men man får också komma ihåg att Assyriska nästan har tjugo års försprång på Valsta. Valsta startade ju sin verksamhet först 1993, säger Rabi Youssef, och menar att laget har hunnit ta sig långt i seriesystemet på relativt kort tid.

Valsta har redan spelat på Södertälje Fotbollsarena i år. Det blev förlust mot Syrianska FC i seriepremiären. Hur värderar spelarna dagens match med matchen mot Syrianska FC?

– För oss kommer det att vara mer avslappnat än matchen mot Syrianska. Inte lika mycket nerver, säger Eddie.

– Rent fotbollsmässigt är det större att möta Assyriska. Det är en merit att möta ett lag som är känt över hela Sverige, säger Rabi, som spelar sin första match mot sin moderklubb.

Eddie och Rabi vet inte vad de gör om fem år, men de hoppas att de fortfarande spelar fotboll. Och förhoppningsvis på högre nivå än Sveriges tredje liga. Rabi hoppas också att han bildat familj vid den tiden. Visst är framtiden oviss för de flesta, men en sak är dessa herrar tämligen säkra på, nämligen vem som vinner dagens match.

– Assyriska vinner med 2-0, säger Eddie, med en säker min.

– Nej, nej  vi vinner med 3-1, säger Rabi, och hoppas att det äntligen lossnar för honom och för laget.