Det var för strax mer än tio dagar sedan som förövare tog sig in om natten för att vandalisera Mor Jacob -kyrkan i Nusaybin genom att spreja islamistiska slagord på väggar och dörren. Med regionledningens stöd så har Mardin museet och den arkeologgrupp som för närvarande gräver ut markerna kring den anrika kyrkan tillsammans kunnat sanera kyrkofasaden från klottret.

Den kristna familj som lever ovanför kyrkan höll sig dagen då man utsattes för attentatet vakna till ett på natten. Det är alltså efter det som förövarna, för det är med all sannolikhet flera personer som står bakom denna brottsliga handling, har tagit sig förbi det stängsel som omgärdar kyrkan och utgrävningsplatsen. De gjorde det genom att klippa sönder en öppning genom stängslet.

Ayşe Gökkan, borgmästare i Nusaybin gick snabbt ut och klargjorde att detta inte var något som berörde enbart  den kristna assyriska folkgruppen utan alla invånare i Nusaybin. Den sönderklippta delen av skyddsstängslet är nu igensatt med taggtråd och kyrkan är alltså sanerad från klottret. Någon av förövarna  är dock ännu inte gripna.