Förföljelserna mot assyrier i Irak fortsätter utan att västvärlden agerar. Två kristna irakier rapporteras ha kidnappats och dödats i staden Mosul. Den sextiofem-årige läkaren, Tariq Qattan, blev kidnappad och dödad då hans familj misslyckades med att betala tillräckligt mycket i lösen.

Qattan kidnappades i slutet av augusti och hittades död fyra dagar senare. Den lokala polisen rapporterar att läkaren blev skjuten i huvudet och i bröstet. Detta efter att hans familj betalat tjugotusen dollar för att få honom i frihet. Tyvärr var det inte tillräckligt mycket pengar för fundamentalisterna, som avrättade honom.

Ytterligare ett dödsfall har rapporterats från Mosul idag. Nafi Haddad kidnappades och dödades, men det är inte känt om någon lösesumma begärts eller utbetalats. Dådet ägde rum för två dagar sedan.

Trots rapporteringar om tecken på små förbättringar från Irak fortsätter alltså våldet mot de kristna. I Mosul har mer än två tredjedelar av den kristna befolkningen tvingats överge sina hem i hopp om att finna säkerhet.