Segern i träningsmatchen mot Djurgården påminde om storhetstiden från Svenska Cupen 2003 och avancemanget till allsvenskan 2004. Hur ska man egentligen ställa sig till en 3-0 seger mot Djurgården? Hujådå fick ett kort samtal med Assyriskas tränare Peter Lenell, som levererade kloka ord om lördagens match.

Vad är din analys av matchen?
– Vi får en mycket bra start, där vi leder med 2-0 efter tio minuter. Vi är agressiva framåt, vi har en bra defensiv och ett välfungerande passningspel. Vi gör, utan att överdriva en mycket bra första halvlek. Det är viktigt är att vi inte tillåter Djurgården att skapa många målchanser och att vi lyckas hålla nollan.

Hur bra var Djurgården?
– Självklart är vi mer motiverade än Djurgården eftersom vi möter ett hårt satsande allsvenskt lag. Det här är en träningsmatch och de prövar många spelare på eventuellt ovana positioner, men detsamma gäller egentligen för oss. Det viktiga, som jag tar med mig, är att vi inte tillåter dem att skapa så mycket. Vi måste komma ihåg att träningsmatcherna är en prövotid, som man inte får dra för stora slutsatser ifrån, varken neråt eller uppåt. Det viktiga är att vi börjar bygga en vinnarkultur, en vinnarmentaltitet som kan ge oss framgång.

Vår nye mittback Lamin Conateh linkade ut i slutet på matchen. Hur allvarlig är skadan, och hur ser skadeläget ut i övrigt?
– Vad gäller Lamin är det för tidigt att uttala sig, han kommer att genomgå en undersökning imorgon. Andreas Haddad och Aluspah Brewah har lätta skador. Tony Mahr och Filip Bergman är sjuka. Vi har just nu inga allvarliga skador i truppen.

Vi hade en nykomponerad vänsterkant med provspelande Sargon Simonsson och Gabriel Rhawi, båda egna produkter, mot Djurgården. Vad tyckte du om deras insats?
– Båda gjorde fullgoda insatser mot hårt motstånd. Jag tycker att det är viktigt att de unga får speltid mot kvalificerat motstånd, det skall ingå i deras utbildning.

Ligger Assyriska rätt i planeringen inför kommande säsong?
– Vi ligger efter i kompositionen av laget. Vi är något obalanserade och behöver komplement till vissa lagdelar, vilket det jobbas hårt på idag. I övrigt ser det mycket bra ut, allt följer planeringen.