Serien vände och Assyriska visade styrka när man besegrade Häcken med 2-1. Stor matchvinnare blev Eddie Moussa som avgjorde för Assyriska.

Inför kvällens teve-sända match hade Zelge Fans dekorerat den ena långsidans läktare med sedvanliga flaggor och en speciell flagga som hyllning till bortgångna ungdomarna Norba Haddad och Shulgy Younan. En fin gest för två, för alltid saknade, ungdomar. Finkänsligt och korrekt. Vi glömmer inte.

Fantastiskt bra väder, nylagt gräs, trummor, sång och konfetti. Allting värt en seriefinal mellan superettans två giganter. Assyriska, upplyfta av en stark, hemmapublik visade ganska snart att man ville vinna matchen.

Laget radade upp bra kombinationer och hade bra kontroll på bollen. Men spelet kom av sig redan efter en kvart då Dennis Östlundh avbröt spelet och tecknade för byte. Oroväckande signaler för hemmapubliken. Aziz Corr-Nyang kom in istället och Assyriska ställde om till 4-4-2 med Corr-Nyang på vänsterkanten och Martin Åslund som offensiv innermitt. Corr Nyang skulle ganska omgående visa hur nyttig han är för Assyriskas offensiv.

I den 50:e minuten tar Martin Lorentzon emot en boll strax utanför straffområdet och bredsidar den vidare till Corr-Nyang, som tittar upp och placerar bollen vid målvaktens vänstra stolprot. 1-0 till Assyriska.

Häcken var inte heller ofarliga. De stack upp och visade varför de parkerar på andra plats i tabellen. Med deras långa spelare kan de förvandla ett ofarligt inkast till en livsfarlig målchans. Bara tio minuter efter Assyriskas ledningsmål kommer också Häckens kvittering. Assyriska tappar bollen på offensiv planhalva och Daniel Larsson snappar upp bollen på högerkanten och spelar in bollen i boxen. Där möter Häckens specielle målskytt, Jonas Henriksson, bollen och 1-1 är ett faktum.

Vid det här läget kändes hela matchen som en repris från förra mötet. Men det fanns ett par spelare som ville annat. Fantastiske Göran Marklund, som gör helt otroliga insatser både defensivt och offensivt, skjuter en långboll som går över hela Häcken-försvaret och hittar fram till Eddie Moussa. Moussa möter bollen på volley och bollen går i en märklig bana över målvakten och borrar sig in i nätmaskorna. Ett fantastiskt mål som förgyllde den direktsända tillställningen.

På slutet pressade Häcken på för en kvittering men kom inte närmare än några hörnor och ett par frisparkar. Ikväll räckte inte Häckens båda fyrtorn till, istället fick den minste spelaren på plan avgöra med ett spektakulärt mål. Tack Moussa. Tack Göran. Tack Assyriska för en fantastisk kväll.

Fakta AFF – HÄCKEN
Skott: 13 – 6
Skott på mål: 6 – 3
Hörnor: 11- 4
Frisparkar: 11 – 9
Offside: 3 – 1
Gula kort: 2 – 2