Vi märker direkt att Assyriska spelarna kommer ut till uppvärmningen med gröna strumpor. Materialaren verkar ha glömt strumporna hemma.

Vi märker också att Martin Lorentzon har rakat av sig sitt hårsvall.

Assyriska spelar i vita tröjor, röda shorts och gröna strumpor. Vi måste nog ta ett snack med materialaren

1´ Matchen igång

2´ Hörna Assyriska , Dennis slår den. Skott utifrån av Lorentzon, plockas lätt av målvakten.

5´ Assyriska rullar bollen fint. Efter fint förarbete av Dinho hamnar bollen hos Xhevdet i straffområdet. Avslutet rakt på målvakten av Xhevdet.

8´    Erik Backlund i Jönköping

10´ Mycket farligt skott av Marklund, men målvakten tippar till hörna, Fint passningspel mellan Dennis, Dinho och Xhevdet fram till lagkaptenen.

12´ Fin aktion av Marklund som rundar sin back på högerkanten och spelar snett bakåt till ”Azizou”, men Aziz skjuter högt över.

15´ Första avslutet för Jönköping men skottet går högt över.

17´ Jönköpings Viikmäe kommer fri något åt höger och avslutar fint förbi Rytterbro, men Samuelsson hinner tillbaka och rensar  någon meter på rätt sida av mållinjen.

21´ Inlägg med vänstern av Lorentzon till Marklund men nicken går utanför.

23´ Hörna Jönköping, resultatlös.

24´ Dinho rundar sånär två backar på en kontring, men en av backarna får en nagel på den i sista sekunden och chansen rinner ut i sanden.

28´  Göran Marklund

28´   Emil Backlund, Backlund får sitt andra gula kort efter kapning på Göran som knuffar tillbaka lite lätt, Backlund väljer att dyka som en svan men domaren går inte riktigt på det. Marklund gult kort och Backlund utvisad.

29´ Mycket farligt skott av Dinho som målvakten tippar till hörna med en enhandsräddning.

30´ Inlägg av Dennis till Xhevdet som nickar decimetern över ribban.

35´ frispark för Assyriska 35m utanför, går på muren och hörna, skottet av Dennis

36´ En dålig hörna hamnar ändå hos Dinho som är fri från höger, skottet är på väg mot mål när den rensas på mållinjen.

39´ Skott utifrån av Dennis som målvakten räddar rakt ut på Dinho som inte når den riktigt, bollen hamnar hos Xhevdet men han är hårt uppvaktad och skjuter över med fel fot.

42´ Nära att Jönköpingsspelare kommer fri, men Rytterbro kommer ut mycket bra och plockar bollen från spelarens fötter.

44´ Mycket turligt får Jönköping bollen med sig efter flipperstudsar till höger och vänster, men avslutet går högt över Rytterbros målbur.

HALVTIDSRESULTAT 0-0

Assyriska är något bättre än hemmalaget och har fler chanser att göra mål. Assyriska rullar bollen och har mycket eget spel, medan Jönköping lever på motståndarnas misstag. Dock är Jönköping långt ifrån ofarligt och kunde också ha gjort mål på de chanser dom ändå vaskade fram. Bra i Assyriska idag är Marklund, Östlundh och Samuelsson hittills. Dinho springer mycket som vanligt, men verkar segare än vad vi är vana att se honom. För att Assyriska ska få hem poängen med sig, krävs större koncentration vid avslutsmomentet.

Zelge fans gör sitt som vanligt och sjunger nästan hela tiden. Nu gäller det för Assyriska att göra sitt för att supportrarna ska få en trevlig resa hem.

ANDRA HALVLEK IGÅNG

50´ avvaktande spel från båda lagen, inga chanser och slarv i passningsspelet.

55´ Jönköping lyfter mest långt, och koncentrerar sig mest på kontringar. Assyriska försöker få igång ett spel, men verkar inte hitta rätt i positionerna.

58´ Frispark från höger sida för Jönköping, nickas bort farligt bakåt till hörna av Merkes.

59´ Hörna Jönköping nickas till ännu en hörna, som resulterar i inkast för Assyriska.

61´ Åslund gör sig redo att hoppa in.

64´  Xhevdet ut, Åslund in.

68´ Marklund skjuter ett skott över från tjugo meter. Jönköping fortsätter att backa hem för att satsa på kontringar. Men dom individuella misstagen hos Assyriskaspelarna är många och det enda som värmer är Zelge just nu. Och den självuppvärmande bänken jag sitter på.

69´   Dinho får gult kort, Det är hans tredje och han missar därmed matchen mot Bunkeflo.

71´ Rytterbro avvärjer ett friläge efter en miss i försvaret. Mycket slarvigt i Assyriska just nu. Man kan tro att det är Jönköping som har en man mer.

74´  Marklund ut och Eddie Moussa ut. Assyriska verkar ändra till 3-5-2. Mittbackar är alltså Merkes, Bergman, Samuelsson. Mittfältet består nu av Eddie, Shaba, Östlundh, Aziz, och Åslund. Lorentzon flyttas upp bredvid Dinho,

78´ Äntligen ett fint anfall, men bollen rinner undan från ”Azizous” fötter och Jönköpings målvakt hinner före.

80´  Narsai Shaba ut och Lamin Conateh in. Ännu ett positionsbyte. Merkes tar Shabas plats på innermittfältet och Conateh tar en av dom tre mittbackspositionerna.

82´  Lamin Conateh, Conatehs första aktion är att ta ett gult kort. På den efterföljande frisparken plockade Rytterbro äpplen.

83´ Spelet funkar inte alls och det är hafsigt från båda lagen. Men sämre av Assyriska som har en man mer på banan.

87´ Hörna för Assyriska. Resultatlös.

89´ Bra driv av Eddie som spelar fram Dinho. Dinho vickar fram och tillbaka, och vänder bort sin back men avslutet hamnar inte överraskande över.

90´ Fint inspel av Merkes, men bollen slås undan i sista momangen.

91´ Fjärde domaren signalerar fem minuters stopptid. Nära att Jönköping får in ett mål, men nicken går ganska långt utanför från bra läge.

93´ Assyriska lyfter långt till Conateh som spelar till sin landsman Aziz. Aziz väljer att avsluta med sin bredsida och bollen hamnar långt utanför. Igen.

95´  Östlundh. Dennis är trött på den hårda uppvaktningen och tar ett gult kort ganska tydligt medvetet.

95´ Skott i stolpen av Jönköping!

96´ Bra chans för Eddie men avslutet från höger hamnar långt utanför.

97´ Matchen slut.

En mycket dålig halvlek av Assyriska. Nästan i samma klass som första halvlek mot Väsby senast. Visserligen var Assyriska något bättre, men Jönköping spelade en timme med en man mindre och borde ha fått bättre utdelning. Ett oavgjort resultat inte speciellt orättvist i slutändan. Första känslan är att det blev för många rotationer med spelare som spelade på en position dom inte är vana vid. Ibland är enkelt bättre än att spela geni. Ett rakt 4-4-2 hade klarat denna uppgift bättre.

Redan igår kväll nåddes redaktionen av beskedet att vänsterbacken, Alessandro ”Alex” Perreira, står över kvällens match. Orsaken är onda ljumskar. Självklar ersättare blir Elias Merkes, som precis kommit hem från en träningslandskamp med syriska landslaget. Merkes var nämligen med när Syrien slog de asiatiska mästarna Irak med 2-1.

Träningsparet Lutaj och Borgqvist väljer även att ställa över högeryttern Eddie Moussa, som inte verkar ha kommit i form efter sin skada. Detta betyder att lagkapten Göran Marklund kommer att finna sig som högerytter i utgångsläget för att i anfall agera som släpande forward. I mitten hittar vi återigen unge Narsai Shaba som defensiv grovjobbare.