Under en otroligt lugn silly-season, för att vara Assyriska, presenterades en ny målvakt förra veckan. Klubbens andra värvning i år blev målvakten Oscar Berglund, som lånas från allsvenska Helsingborg under kommande säsong. Rykten säger att fler värvningar kommer den närmaste tiden.

Årets första månad är nästan slut, utan att Assyriska hittat en naturlig ersättare för vänsterbacken Alex. Lägg därtill att Aziz Corr-Nyang också kan vara på väg bort. Helt plötsligt står Assyriska utan vänsterback och vänsterytter, då Eddie Moussa prenumererar på högerkanten sett till förra året.

Med, eventuellt, bara en renodlad yttermittfältare tänker man att sportkommittén har sin fulla fokus på att värva på ”rätt” position. Hittills har man, minst sagt, inte lyckats något vidare. Istället värvades Mohammed Mbye, som helst spelar centralt på mittfältet.

Mbye kommer närmast från franska Rennes. Han är säkerligen talangfull, och kan mycket väl få bra med speltid. Men jag räknar det till att Assyriska har fem centrala mittfältare förutom Mbye. Dennis Östlundh, Andi Toompuu, Nahir Besara, Narsai Shaba och Martin Åslund.

Då har jag inte räknat med Filip Bergman som spelat i den positionen tidigare i sin karriär. Även Fredrik Samuelsson skulle kunna rycka in som defensiv mittfältare om skador uppstår. Jag har sett alldeles för lite av Mbye för att bedöma honom, men jag hoppas att han är användbar på fler platser än innermittfältet.

Någon annan jag inte vet någonting av är den inlånade målvakten, Oscar Berglund. En stor målvakt med sina främsta styrkor i luftrummet är det sagt. Jag försökte få ett intryck av Berglund när jag gick ner till ett par av lagets träningar i veckan, men han hade inte dykt upp ännu.

Berglund har utan tvivel kvalitéer som målvakt, annars hade Helsingborg inte förlängt hans kontrakt precis innan utlåningen till Assyriska. Det enda som är något konstigt med värvningen av Berglund är formuleringen på den officiella hemsidan där man konstaterar att man har ”gjort klart med Ivo Vazgec ersättare”. Var inte Vazgec reservmålvakt hela förra säsongen?

Jag försökte få tag på tränaren, Roberth Johansson, för att få lite klarhet kring hur man tänker när det gäller värvningar. Problemet var att Johansson, inklusive delar av sportkommittén, inte var på Assyriskas träning heller. Det ryktas att de är på värvningsstråk i utlandet. Låt oss hoppas att främsta målet är en yttermittfältare och en vänsterback i Alex kaliber.