Den ene är veteran i Assyriska med tio säsonger bakom sig, den andre kom till laget förra året. Både Zoran Manovic och Stojan Lukic lämnar Assyriska.

Zoran Manovic kom till Assyriska redan 1998 och har varit en av de stora profilerna i laget. Han har varit med två allsvenska kval, en allsvensk säsong och en cupfinal, men nu väljer han alltså att lämna laget.

– Det var tänkt att jag skulle fortsätta som ledare för a-truppen i åtminstone ett år till, istället blev jag erbjuden en ledartjänst inom pojkfotbollen. Jag kände mig inte speciellt lockad, säger Manovic.

Manovic känner att han kan ge minst ett par år till som spelare. Kanske i någon lägre division.

– När man har spelat fotboll i trettio år är det svårt att bara sluta, säger Manovic.

Även målvakten Stojan Lukic väljer att lämna Assyriska. Lukic, som har en framgångsrik säsong bakom sig och dessutom ett år kvar på kontraktet, väljer alltså att byta ut Södertälje mot Halmstad.

– Jag trivdes aldrig i Södertälje och talade om att för klubbledningen att jag tänkte flytta ganska tidigt. Fast jag går inte gratis, säger Lukic.

Orsaken till flytten sägs vara att Lukic har fått ett bra arbete, men också ett erbjudande om att få spela för ett lag från trakten. Vilket, vill han inte säga än.

Då Assyriska valde att inte förlänga Christian Frealdssons kontrakt innebär detta att laget tappat både sin förste- och andremålvakt. Det ryktas också att AIK-målvakten Niklas Westberg tackat nej till ett kontraktförslag från Södertäljeklubben.


Klara spelarförluster


Stojan Lukic – Såld till Falkenberg i Superettan
Aluspah Brewah –  Ett års lån till Boden i Div 1
Zoran Manovic – inget nytt kontrakt
Christian Frealdsson – inget nytt kontrakt
Gerald Forschelet – inget nytt kontrakt
Leo Berg – inget nytt kontrakt