Trehundra tappra själar hade sökt sig till Södertälje Fotbollsarena denna kyliga söndagseftermiddag för att se ett blekt Assyriska vinna med 1-0 över ett ännu blekare Enköping. Förutom segermålet stod Haddad stod för matchens läckraste målchans med ett klockrent volleyskott i ribban.

Inget av lagen verkade ha vaknat på rätt sida idag och spelet präglades av slarviga felpassningar och dålig kommunikation. Det var ovanligt att något av lagen kom över mittcirkeln och skapade farligheter, men Enköping kändes ändå starkare i första halvlek. Trots det var det enda Enköping skapade i första halvlek
var dock ett fåtal tafatta inlägg som den reslige Stojan Lukic enkelt kunde plocka ned.

Tränare Peter Lenell hade ställt upp med det hittills så framgångsrika anfallsparet Marklund-Llumnica mot sitt gamla Enköping. Vi skulle inte få hinna se mycket av det samarbetet, då Göran Marklund fick gå av planen redan efter dryga kvarten. Tidiga rapporter säger att det beror på en sträckning i baksidan av låret. In byttes Andreas Haddad, tvåmålsskytten från senaste matchen.

30 minuter in i matchen vaknar Assyriska till och man lyckas pressa tillbaka Enköping till sin egen planhalva. Nu börjar man även skapa några halvchanser, men Enköpings målvakt sätts aldrig riktig på prov. Llumnica och Haddad hade varsin farlig nick mot mål, men det var också det mesta som skapades.

Tränare Lenells andra byte kom i halvtid, då Ibrahim Atiku byttes ut mot Sargon Simonsson. När andra halvlek började tog Assyriska tag i taktpinnen, och gjorde följaktligen ledningsmålet. Efter en försvarsmiss kunde Haddad – om än något osmidigt – göra en mycket vacker benparad i luften och en till synes förvirrad målvakt kunde se bollen långsamt segla förbi och in i mål.

Kort därefter hade Llumnica en farlig chans och någon minut senare lyckades även Haddad runda bort sin back med en fin fint. Vid en hörna från Tony Mahr får bollen en konstig bana i luften och ställer både spelare och målvakt totalt, den letar sig till slut fram till bortre stolpen och ett 2-0-mål var mycket nära.

Efter denna intensiva press drar sig Assyriska tillbaka lite, men Enköping är alltför svaga för att kunna ta vara på detta och man lyckas bara skapa ett par halvchanser, den sista kvarten blir händelsefattig.

Uppställning: Stojan Lukic – Martin Lorentzon, Pierre Bengtsson, Filip Bergman, Tony Mahr – Ibrahim Atiku (45 Simonsson), Charles Sampson, Emil Nilsson, Andi Toompuu – Xhevdet Lumnica, Göran Marklund (10 Haddad)