Kristna MC-klubbar i Sverige sällar sig nu till dem som kräver ett turkiskt erkännande av Seyfo och uppmärksammar samtidigt det pågående folkmordet i Mellanöstern.

Inkommande söndag kommer medlemmar från kristna MC-klubbar att uppmärksamma att det gått hundra år sedan det osmanska folkmordet på armenier, assyrier och greker. Efter samling på Gärdet i Stockholm kl. 12.00 åker motorcyklisterna 40 minuter senare iväg och kommer att passera den turkiska ambassaden där man ger sitt stöd till kravet på ett turkiskt erkännande av folkmordet. Ambassaden ligger vid Dag Hammarskjölds väg 20 och också andra än motorcyklister är välkomna att delta i den korta manifestationen.

Sedan åker de hundratals motorcyklisterna vidare till Södertälje där det kl. 13.45 hålls gudstjänst i S:t Jakobs syrisk-ortodoxa katedral. Pastor Mats Hedenby och fader Gabriel Barqasho leder gudstjänsten.Under dagen kommer man också att uppmärksamma det folkmord som assyrier är utsatta för idag i Irak och Syrien.

Från katedralen åker man i kortege med assyriska flaggor till Södertälje fotbollsarena, där man umgås under friare former och grillar något gott. Kl. 18 kommer man att se Assyriskas match i Superettan. För motståndet står Utsiktens BK från Göteborg. Mats Hedenby kommer att överräcka matchbollen vid avspark.

Gabriel Kurt från Upplands Väsby är aktiv i MC-klubben Assyrian Riders Sweden.

– Vi är mycket glada för att kristna MC-klubbar nappade på vår inbjudan att komma till Södertälje och vårt förslag att uppmärksamma folkmordsfrågan, säger han. Hundratals motorcyklister kommer nu att lära sig mer om Seyfo och om assyrierna.