Flera medier kommer att vara på plats under lördagens firande av Akitu i Assyriska föreningen med start 15:00.

Bland medierna som förväntas bevaka Akitu-firandet i Assyriska föreningen nu på lördag 29 mars är Assyria TV som kommer att sända live. 

En tysk TV-kanal som är SVT:s motsvarighet reser till Södertälje för att intervjua folk till en dokumentär om assyrier och Mellanöstern. Det tyska teamet kommer att filma både under galan som pågår 15:00-18:00 och under dansfesten som börjar 21:00.

Expressen TV har också anmält intresse att sända live från eventet med anledning av partiledarnas och integrationsministerns tal under assyriernas nyår.

Länstidningen i Södertälje kommer att bevaka eventet med reportrar och fotograf på plats och Södertäljeposten kommer att efterhandsrapportera. 

Under SVT:s morgonsändning Gomorron Sverige idag nämnde programledarna morgondagens event: ”På lördag är det då fest i Södertälje bland assyrierna då man firar det assyriska nyåret, dit kommer partiledaren Stefan Löfven, integrationsministern Erik Ullenhag och vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt…” Klippet kan ses på denna länk. Spola fram till minut 03:35. 

Länstidningen skriver idag om eventet i sin pappers- och nätupplaga under rubriken”Firar nyår när naturen vaknar till”.