En vecka innan det ödesdigra valet i höst så gästar integrations – och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, AKFs årsmöte.
– Hon kommer att ha fullt upp då men hon kunde inte tacka nej till detta, säger Karin Karlsbro, politisk sakkunnig i Folkpartiet.

När det bara är en vecka kvar till valet i höst, valspurt och den kanske mest hektiska tiden under kampanjandet så har integrations – och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni tackat ja till att gästa Assyriska kvinnoförbundets årsmöte.

För AKF är det en tydlig och viktig markering om att förbundets mångåriga arbete för just jämställdhet och integration i samhället är på väg åt rätt håll.

Missa inte att komma till AKFs årsmöte den 11 september som minst sagt kommer att bli ett extraordinärt sådant.

Efter tal från ministern så kommer årsmötet i vanlig ordning att gå igenom det senaste årets verksamhet samt informera om vad som väntas komma. I år är ett såkallat mellanår så det blir inte något nyval av styrelse.

Årsmötet avslutas därefter med en paneldebatt mellan kvinnliga assyriska politiker. Från de rödgröna är det Nursel Awrohum (S), kommunfullmäktigekandidat i Södertälje, och från alliansen är det Elisabet Nison (KD), kommunfullmäktigekandidat i Norrköping. Ladda med frågor – en vecka innan valet lär läget vara spänt. Välkommen!


INFORMATION – ASSYRISKA KVINNOFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE
______________________________________________________

Datum: 11 september 
Tid:        Kl. 13.00 
Plats:    St Jakob kyrkan, Södertälje
 

Assyriska Kvinnoförbundet