Vid midnatt, en tjugosjunde juli 2007, anländer en röd Swebus-buss till Assyriska föreningen i Södertälje med en hel del glada och pigga ungdomar, allt från 15 till 22 år gamla med en del äldre ledare, samt besökare. Dessa ungdomar har just kommit tillbaka från ett läger på Gotland. Camp Babylon – så som lägret kallas – hade sina toppar och dalar. Det var långt ifrån problemfritt, men även problemen bidrog till den härliga helhetskänslan.

Vädret var kanske inte det bästa, då regn och moln dominerade vardagen. Vårt största problem måste dock vara den med maten, då vi inte hade en kock med oss så fick grupperna ta var sin dag i köket för att förbereda frukost, lunch och middag. Detta gjorde att grupperna missade en del av aktiviteterna den dagen. Disciplinen var kanske inte det bästa, men det är ju bara charmigt tycker jag. Vädret ligger i modernaturs händer, inget vi kan göra något åt. Resten är för oss i ungdomssektionen att tänka på till nästa läger, så som ekonomi och bättre kommunikation mellan ledare och Ungdomsstyrelsen.

Allt var dock långt ifrån bara negativt, det bästa med lägret tycker jag är alla dessa nya ansikten som annars inte deltar i Assyriska föreningens aktiviteter, utöver våra stammisar så hade vi deltagare från andra städer i Stockholm-området, en deltagare kom från Eskilstuna och massa nya ansikten från Södertälje. Stämningen mellan deltagarna var väldigt positiv, vi skrattade tillsammans, vi blev skrämda tillsammans, vi dansade tillsammans. Vi skapade minnen som varar livet ut tillsammans. Vi lärde oss en hel del om vårt folk och den assyriska identiteten av vår oerhört duktiga och inspirerande föreläsare Fuat Deniz och vår egen Dani Adam.

Vi får inte glömma våra charmiga ledare, Moris Esas goda hjärta, Yelda Hadodos outtömliga energi, Bethnahrin Hawshos skräckhistorier och goda mat, Dani Adams öronbedövande musik som fick oss ur sängarna dag efter dag, Ninos Rhawis vinnande stil. Alla har sina egenheter, men roliga är dem i alla fall allihop.

Vi hade så kul på lägret att jag skulle kunna skriva en ”Top 100” lista, istället begränsar jag mig till ”Top 10” lista över de roligaste händelserna från lägret.

1 – Den roliga talangjakten sista kvällen.
2 – Dansduellen mellan killarna och tjejerna.
3 – Tisdagens brasa bestående av deltagarnas mobillampor med deras pinsamma berättelser.
4 – Bethnahrins skräckhistoria som övertygade de flesta t.o.m. dem äldre.
5 – Min och Nipor Hadodos rusning mitt under skräckhistorien som skrämde de flesta på plats.
6 – Vattenkriget som killarna vann överlägset trots att det var tjejerna som påbörjade kriget.
7 – Matkriget och killarnas brutala hämnd på stuga 10.
8 – Jag måste även ha med mitt långa skott i mål under fotbollsturneringen.
9 – Deltagarnas envishet att hoppa i det iskalla vattnet trots det blåsiga och molniga vädret.
10 – Resan hem och den härliga stämningen på båten och bussen.


Jag avslutar med tack tillVåra ledare som kämpade i fem dagar för att försöka kontrollera oss.Ungdomsstyrelsen som jobbat så hårt med att anordna lägret. Fuat Deniz som tog sig tiden att komma och föreläsa för oss om vårt folk. Yakoub Asmar, min pappa som tog två dagar ledigt från jobbet för att köra bussen till och från Nynäshamn kostnadsfritt. Våra sponsorer AUDSAUF och Assyriska föreningen i Södertälje. Sist men absolut inte minst våra deltagare som förgyllde vardagen där.