Förbundet har lämnat in en polisanmälan avseende den grova stölden i Assurföreningen i Fittja.

Assyriska riksförbundets styrelse beslutade under sitt senaste sammanträde att lämna in en polisanmälan mot de huvudmisstänkta för stölden i Assurföreningen i Fittja. Polisen har nu börjat arbeta med ärendet som klassas som grov förskingring. Över en halv miljon kronor misstänks ha stulits från föreningens konto av den tidigare ordföranden tillsammans med andra förtroendevalda.

Den tidigare ordföranden har under ett möte den 16 september inför många medlemmar i föreningen erkänt sin stöld och även pekat ut andra som också ska ha stulit. Förutom många vittnen från mötet där den misstänkte har erkänt har bevis i form av verifikationspärmar och kontoutdrag säkrats.

Fyra andra medlemmar i föreningen som på olika sätt har försökt skydda de misstänkta och som har försvårat förbundets arbete har tilldelats skriftliga varningar av förbundsstyrelsen.

Assyriska riksförbundet har sedan några år tillbaka anmälningsplikt inskrivet i sina stadgar. Syftet är att ha nolltolerans mot personer som missbrukar sina roller. Alla fall av misstänkta hot, trakasserier eller förskingring inom föreningarna polisanmäls därför.

Hujådå har tidigare rapporterat om händelserna i Assurföreningen här och Assyria TV har rapporterat här.