En ny våg av terrordåd mot kristna assyrier drar över irakiska Mosul. Fyra assyrier har kallblodigt mördats de fyra senaste dagarna och nu vädjar kristna kyrkoledare till omvärlden att stoppa grymheterna som ofta liknas med etnisk rensning.

Rädsla och chock präglar de kristnas vardag i Mosul.

– Det är en etnisk rensning som pågår varje dag. Ingen bryr sig om oss, varken de lokala myndigheterna, polisen eller omvärlden. Mosul har blivit en kyrkogård för de kristna. Det är skrämmande, berättar en präst som vill vara anonym av rädsla för sitt liv.

De mördade assyrierna är alla oskyldiga civila; Rayan Salem Elias, 43 och Mounir Fatoukhi 40 var båda butiksägare. Ziya Toma, 21 och Ramsen Shmael, 22 var studerande som sköts ner av okända. Toma dog på plats, medan Shmael är allvarligt skadad. Senaste oskyldiga offret är Wissam George, 20 dödas i den södra delen av staden. Alla sköts på öppen gata.

– Ingen vet när det här blodbadet kommer att sluta. Rädslan bland de kristna är påtaglig och ingen vet vem som står på tur, berättar prästen.

Den kristna befolkningen i Irak och specifikt i Mosul har kraftigt decimerats sedan den amerikanska invasionen började 2003. Nu väntas ytterligare en flyktingvåg.

– Den kristna gruppen i Irak får inte dö ut. Vi kristna är oskyldiga offer. Vi har aldrig skadat någon, vi vill bara leva i fred i vårt land. Om någon inte vill ha oss kvar i Irak, om någon vill dra upp oss från våra rötter får denne någon säga det till oss. Annars måste vi få leva i fred, säger kaldéiske biskopen Shlemon Warduni som är det kaldéiska patriarkatets företrädare i Bagdad.

Warduni uppmanar kristna assyrier i USA att skriva till den amerikanska kongressen och uppmärksamma kongressen om den kristna populationens vädjan om hjälp.