Minns ni Nahrin Dinler, boxartjejen som Hujådå skrev om för över ett år sen? Den unga assyriska tjejen från Västerås kan nu titulera sig ”Svensk mästare i boxning” efter en säker seger i finalen!

Hur känns det?

– Det känns väldigt skönt. Efter all träning gav det bra resultat. Det har varit mycket träning sen i julas, med dubbelpass och träningsläger, så vinsten kom som en belöning.

Nahrin vann finalen med hela 24-3! Trodde du att du skulle stå där till slut, som guldmedaljör?

– Faktiskt inte.  Självklart vill man ju vinna, men man vet att det är en tuff väg dit, så man vågar liksom inte hoppas på för mycket men mina tränare trodde på mig, det var därför de ville att jag skulle ställa upp i tävlingen.

Känns det annorlunda att vinna SM med tanke på att du är en ung assyrisk tjej? Har det påverkat dig på något sätt?

– Det känns bara bra och coolt att en assyrier blir svensk mästare. Det har inte påverkat mig något speciellt men folk runt omkring, kompisar och andra människor ser upp till det. Alla är glada och tycker att man är duktig och så.

Hur firade du segern?

– Mina kompisar hade fixat en liten fest samma kväll som jag vann! Sen så ville ju självklart släkten och familjen också fira.

Så, vad händer härnäst för dig?

– Nu ska jag bara ta det lugnt, men jag måste självklart fortsätta träna men några tävlingar blir det inte förrän i höst!

Så nu är du en lokal kändis? Blir du igenkänd på stan?

 – Det vet jag inte, men kompisar kommer fram och grattar eftersom de har sett mig i Västerås tidning.Hujådå tackar Nahrin och önskar henne lycka till i framtiden!