Åter igen har vi fått exempel på det obarmhärtiga utrotningskriget mot framförallt Mellanösterns kristna, säger Svenska Kommittén för Assyrier, SKA, i ett uttalande med anledning av det som för någon dag sedan utspelades i en katolsk kyrka i Bagdad.

Världens ögon måste öppnas och människorna bli medvetna om det utrotningskrig som pågår med stor intensitet, list och med alla medel som kan tänkas för att skapa terror och ångest så att människor flyr i tusental.

Det handlar om hot, våld, mord, fråntagande av egendom, överfall, våldtäkter, kidnappningar, trakasserier av olika slag, bomber mot skolbussar, arkebuseringar av präster och stopp för arbetssökande och andra omänskliga aktiviteter för att människor skall lämna det land, där deras fäder bott i tusentals år.

Det är hög tid att det fåtal assyrier, som även kallas syrianer och kaldéer, som ännu finns kvar i Irak får en fristad i sitt ursprungsland där de kan leva i trygghet utan förföljelse och trakasserier av olika slag.

Sveriges regering och riksdag, EU och FN måste vakna, inse situationens allvar och ta sitt ansvar för den svåra situation som är vardag för många anförvanter till bland annat svenska medborgare. Kyrkor och församlingar världen över måste också vakna och se sitt ansvar för sina systrar och bröder i Mellanöstern.

Svenska Kommitten för Assyrierna – SKA