Med varsitt debutmål gav Narsai Shaba och Nahir Besara Assyriska segern när Assyriska bortaslog Ölme i Svenska cupen. Assyriskas unga talanger lovar gott.

Ikväll gick Assyriska in i Svenska cupens andra omgång. För motståndet stod division 3-laget Ölme och en svårspelad plan. Ingen match för Assyriskas unga stjärnor, som enligt de första rapporterna dominerade stort.

Då det seriepremiären skall spelas om tre dagar valde lagledningen att ta ut ett blandat lag bestående av spelare från a-laget och spelare från Tipselit. Ett drag som föll i god jord. Assyriska ledde matchen med 2-0 efter första halvlek och kunde till slut vinna med 2-1.

Återigen var det inte anfallarna som hittade målet. Denna gång var det egna produkter som Narsai Shaba och Nahir Besara som från sina respektive mittfältspositioner hittade nätmaskorna. Det här var första målet i en tävlingsmatch för båda spelarna och vi ville veta hur det gick till.

– Gå in på Youtube och sök på Zlatan Ibrahimovic så kanske du hittar något liknande. Skämt å sido, jag tunnlade en spelare i eget straffområde, väggade med Nahir, dribblade ytterligare tre spelare och sköt ett välplacerat markskott från 17 meter vid bortre stolpen, säger Narsai Shaba övertygande.

Det låter faktiskt som något som Zlatan skulle kunna bli avundsjuk på. Narsai, som för övrigt gjort mål för andra matchen i rad (gjorde 2-2 målet i träningsmatchen mot Gröndal), spelade som innermittfältare och har kommit tillbaka starkt efter sin skada.

Nahir Besara, som mot Ölme spelade högerytter, har inte fått spela på sin naturliga position som offensiv mittfältare. Ändå har han vuxit för varje match som gått och det dröjer inte länge innan han tar en plats i startelvan. Hur såg hans debutmål ut?

– Jag får ett inlägg av Aziz som jag nickar in. Blygsamt jämfört med Shabas men alltid kul att få göra första målet. Hoppas på fler och i viktigare matcher, säger Nahir Besara.

Även tränaren var nöjd med sina unga spelare.

– Nahir går från klarhet till klarhet och Narsai gör hela tiden snygga saker. Dock har Narsai en liten bit kvar innan han är tillbaka på allvar. Även spelarna från Tipselit gjorde bra ifrån sig. Vi totaldominerade matchen och borde gjort 4-5 mål till, dock ställer det dåliga underlaget till det för oss, säger Roberth Johansson.