Så äntligen presenterade Assyriska FF på onsdagskvällen den nya tränaren Rikard Norling. Hujada.com var på plats för att ta del av hans första kontakt med media i rollen som tränare för laget.

– Det känns väldigt bra och jag ser fram emot att träna Assyriska, säger Norling när han presenteras för media och supportrar på Södertälje  fotbollsarena. 

Norling tar över efter Conny Karlsson, en man som i sin comeback gjorde succé i AFF och ledde laget så nära en plats i Allsvenskan man kan komma. Det är dock inte någon gröngöling som AFF värvat. Bland annat har han varit huvudtränare för AIK i Allsvenskan under två säsonger.

Som tränare för AIK skrev han för övrigt in sig i många av klubbsupportrarnas hjärta när han år 2005 lyckades ta upp klubben från Superettan till Allsvenskan. Det är en bedrift många nu hoppas att han ska upprepa, denna gång i AFF.

– Målet är såklart att vi ska gå upp, säger Norling som lägger till att det inte är läge att ta ner förväntningarna mot bakgrund av klubbens prestationer de senaste åren där man huggit efter en plats i Allsvenskan. 

På presskonferensen gjorde Norling också klart att han tilltalas av den spelstil som AFF har, en spelstil som passar han själv väl. Från fotbollsklubbens sida lät marknads- och informationsansvarige Robil Haidari meddela att man var väldigt glad över att ha fått kontraktera Norling som tränare. Detta som ett led i klubbens framtida målsättning. 

– Vi har en hög målsättning inför nästa säsong, annars skulle vi inte ha gjort klart med Norling. Assyriska är en klubb med ambitioner, och då talar vi om allsvenska ambitioner, säger Haidari.

Från och med den 1 januari 2010 axlar Norling tränarmanteln i det rödvita laget och kontraktet löper på två år. Hujada.com önskar Rikard Norling god lycka i sin nya tränarroll och ser fram emot att han leder AFF mot nya framgångar på fotbollsplanen!