För andra året i rad vinner den assyriska journalisten Nuri Kino Blatte de Luxe i kategorin journalistik. Nuri Kino har genom åren fått ett antal utmärkelser och fortsätter att få priser för de många avslöjanden han gör om bl.a. rasism och för strävan efter rättvisa. Han är omtyckt av många och få vill ha honom som fiende, för hans vassa penna är vapen som man ej vill vara föremål för.

Nuri Kino är känd bland många, inte enbart hemma i Södertälje utan även utanför Sveriges gränser. De otaliga rapporter och skriverier om det assyriska folkets situation i hemländerna och i diasporan har på olika sätt uppmärksammats både av svensk- och internationell media. Den senaste i raden av rapporter By God – Sex dagar i Amman är upplevda berättelser om etnisk rensning av Iraks minoriteter.

Ofta har han många bollar i luften och ett nytt avslöjande på gång. För tillfället är han fullt upptagen med skrivandet av en bok och senare i år ska han till USA för att delta i en hearing i den amerikanska kongressen om situationen kring Iraks ursprungsbefolkning. 

Hujådå önskar Nuri Kino en fortsatt lyckad välgång i skrivandet om det assyriska folket och andra berörande samhällsfrågor.