Idag gjorde Dennis Östlundh sin första match för Assyriska. Det blev 1-1 mot nyblivna Superettalaget IK Sirius, där före detta Assyriskabekanta Pär Millqvist och Daniel Hoch återfinns. Trots det oavgjorda resultatet fanns det många positiva tecken inför seriepremiären om två veckor.

Det var soligt och riktigt kallt påskväder på Södertälje Fotbollsarena när det vankades träningsmatch för de nyligen hemkomna Assyriskaspelarna. Kylan måste ha varit rena chocken efter en veckas träningsläger i varma Antalya. Trots vädret hade matchen samlat en skaplig skara fotbollsentusiaster, varav många av dem var på plats för att, återigen, se Dennis Östlundh bära Assyriskatröjan.

Med tanke på att Östlundh saknar matchträning gjorde han en fullt godkänd insats på innermättfältet, där han vann samtliga nickdueller. Han var också mycket nära att ge Assyriskaledningen när han mötte Tony Mahrs inlägg på volley. Man kan tydligt se att Östlundh fyller ett tomrum som Assyriska saknat de senaste två åren. Hans blotta närvaro sätter respekt i motståndarna och höjer det egna laget, minst ett snäpp. Med Östlundh i laget kan Assyriska mycket väl vara tillbaka i Superettan redan nästa år.

Matchen i sig var inget märkvärdigt. Det var stundtals slarvigt spel från båda lagen, som troligen har sina respektive seriepremiärer i tankarna. Assyriska förde hela matchen och hade flest chanser att avgöra, men slarvade i sista momentet. Som det brukar vara i sådana matcher brukar motståndarlaget ta ledningen och det gjorde även Sirius i 55 minuten. Precis efter att Xhevdet Lumninca träffat insidan av stolpen gjorde Sirius sitt ledningsmål. Två spelare kom fria när Assyriskas mittbackar var på utflykt och domaren blundade för klar offside vid sista passningen och 0-1 var ett faktum.

Efter målet öppnade sig spelet och Assyriska började rada upp målchanser. Bland annat gjorde Andi Toompuu en grym djupledslöpning och blev snyggt framspelad av Aziz Corr-Nyang, men missade avslutet. Assyriska fick återigen förlita sig på Lumnica för att spräcka nollan. I ett obevakat ögonblick placerade han bollen i nätmaskorna genom ett hårt markskott. I frånvaron av bland andra Göran Marklund, Andreas Haddad, Filip Bergman och Eddie Moussa var Lumnicas mål ett av många positiva tecken som publiken bjöds på i denna match.

I Zoran Manovics och Göran Marklunds frånvaro var det mittbacken Pierre Bengtsson som fick bära kaptensbindeln, som verkar ha en positiv effekt på den spelare som bär den. Bengtsson gjorde en mer än godkänd insats och räddade laget från ett tidigt underläge redan i första halvlek. Bengtsson spelade som vanligt hela matchen.

Positivt var även att se Aluspah Brewah göra sina första nittio minuter för Assyriska. Brewah bjöd stundtals på högkvalitativ underhållning som inkluderade supersnabba tempoväxlingar, delikata dribblingar och en bicycleta som var mycket nära att resultera. Brewah var även mycket nära att få en assist när han lyfte fram en boll som Lumnica nickade tätt utanför.

Även Aziz Corr-Nyang gjorde sin bästa insats hittills. Var det möjligen för att han fick spela på högerkanten? För här lyckades han med det han inte gjort på sina tidigare försök på den andra kanten.

I sista träningsmatchen, som spelas 15 april, möter Assyriska division två laget Rynninge. Matchen spelas på Södertälje Fotbollsarena med start kl. 15:00.

Laget: Lukic – Mahr, Conateh, Bengtsson (C), Lorentzon (Simonsson 46) – Toompuu (Rhawi 79), Sampson, Östlundh (Forschelet 79), Corr-Nyang – Lumnica, Brewah (Wartan 85)