Hujådå rapporterar direkt från Assyriskas hemmamatch mot IFK Timrå. Matchen är den sista innan sommaruppehållet. Följ matchen LIVE från kl. 18:00! Så här ser förutsättningarna ut inför matchen.

PUBLIK: 1642

92′ Domaren blåser av matchen.

91′ En frispelad Wartan skjuter en låg bredsida precis utanför höger stolpe.

90′  IN Malek Wartan – UT Xhevdet Lumnica

90′  IN Narsai Shaba – UT Eddie Moussa

87′  3-0, Andreas Haddad petar in bollen i tomt mål. Assisten kommer från Östlundh som själv blivit frispelad av Lorentzon.

82′ Aday Kaplan lobbar in bollen till Lumnica som skjuter bollen på volley. Målvakten gör en riktig tv-räddning.

75′ Två snabba chanser. Toompuu skjuter hårt på målvakten och Lumnica når bollen med en tå. Även den bollen går på målvakten.

74′ Hörna för Assyriska som Merkes är väldigt nära att nå med huvudet.

73′ Hörna för Timrå. Merkes nickar bort den.

67′ Hörna för Assyriska efter bra samarbete mellan Lumnica Haddad. Hörnan, som slås av Östlundh, går tyvärr först ut över kortlinjen och sen in.

66′ Spelet vajar fram och tillbaka på mittplan.

58′ Nära 3-0 när Lumnica krutar på från nära håll. Tyvärr tar skottet på en försvarare på vägen till mål. Passningen kom från Haddad.

55′ Timrå-målvakten gör en kvalificerad räddning på ett stenhårt skott av Haddad. Läget vaskades fram efter ett bra samarbete mellan Moussa och Haddad.

52′  2-0, Andreas Haddad nickar in bollen efter en frispark av Östlundh. Målet är det första Haddad gjort sen 24 maj.

50′ Lumnica felaktigt blåst för offside.

49′ Lumnica avslutar högt över. Assisten kom från Östlundh.

47′ Andra halvlek är igång.

HALVTID

45+2′ Domaren blåser av första halvlek.

44′ Haddad och Lumnica kommer i två mot en situation, men Haddad vägrar passa och chansen till 2-0 går om intet.

42′ Haddad gör 2-0 som blir tveksamt bortdömt för offside.

40′ Moussa blir hårt tacklad precis utanför straffområdet. Frisparken som tar Dennis Östlundh hand om blir resultatlös.

40′  IN Aday Kaplan – UT Gabriel Rhawi.

38′ Dubbelchans för Assyriska. Först är det Toompuu som är mycket nära att chippa bollen för 2-0. Sedan, i samma anfall, skjuter Rhawi ett tungt skott som målvakten har svårt att hålla.

35′ Lumnica slarvar med en passning som kunde frispelat Rhawi.

33′ Farligt nära 1-1 för Timrå när N’Soma Gerard får skottläge. Bollen går högt över ribban.

33′  Elias Merkes.

27′  1-0, Andi Toompuu, som får bollen av Moussa. Tar med sig den i steget och avlossar ett lågt markskott från långt håll. Toompuus fjärde mål för Assyriska.

26′ Ännu en resultatlös hörna av Assyriska.

24′ Östlundh får rensa inne i målgården när Timrå kämpar sig in in straffområdet.

22′ Ett långt inkast av Merkes resulterar nästan i mål när Östlundh når högst med huvudet.

19′ Rhawi krockar med en Timrå-spelare och blir liggande. Reser sig sedan till publikens applåder.

17′ Moussa ordnar ännu en hörna som Rhawi får lägga. Det är en hörna som Timrå kontrar på. Martin Lorentzon hinner dock rensa undan bollen.

14′ Lumnica skjuter ett hårt skott rakt på målvakten, som tippar den till hörna. Inspel av Moussa.

13′ Östlundh passar Xhevdet Lumnica som vänder och skjuter precis över ribban.

12′ Resultatlös Assyriska-hörna som Andi Toompuu lägger.

10′ Filip Bergman är nära att ställa sin egen målvakt och det är nära självmål.

8′ Gabriel Rhawi ordnar en frispark som Dennis Östlundh skjuter rakt i målvaktens famn.

6′ Assyriska är riktigt heta, men Eddie Moussa slarvar med två inspel som kunde bli riktigt farliga.

Matchen är igång

– Dagens laguttagning innebär att sex assyrier kan spela under matchen.

– Direkt från matchen rapporteras att Aluspah Brewah utgår pga förkylning. Detta betyder att ytterligare en egen produkt, Narsai Shaba, går in i 16-manna truppen.

Förutsättningar:
Många skador i truppen bäddar nog för att Assyriska använder både gamla och unga spelare i den sista matchen innan serien vänder. Antagligen är både assisterande tränaren, veteranen, Zoran Manovic och juniorspelaren Aday Kaplan uttagna i 16-manna truppen.

Det är alltid svårt när en serieledare möter bottenlaget och matchen ser, på pappret, ut som en enkel historia. Just därför brukar det också bli ett oväntat resultat. Men Assyriska bör ändå vara rejält revanschsufet efter två raka förluster. Vid seger leder laget serien med fyra poäng till godo på 2:an och 3:an, vilket borde vara en faktor som höjer motivitationen.

Skador:
Tony Mahr – fick en ny hjärnskakning mot Umeå och har redan fått ta ut sin välbehövliga semester. Kommer nog tillbaka efter uppehållet.
Lamin Conateh – skadade ett ligament under en träning och blir borta tills efter uppehållet.
Aziz Corr-Nyang – är fortfarande gipsad efter att ha brutit båtbenet. Är spelklar efter uppehållet.
Göran Marklund – var tillbaka i träning denna vecka. Förväntas bli spelklar efter uppehållet. Magnetröntgas 10 juli.
Sargon Simonsson – fick en smäll i junior-matchen mot Sirius. Förväntas bli klra efter speluppehållet.