Rachel Hadodo väljer att avgå från sin förtroendepost som ARS-ordförande. Orsaken är tdisbrist på grund av ett nytt arbete. Vice ordförande Ilan De Basso tar över posten med omedelbar verkan.

Rachel Hadodo har varit engagerad i Assyriska Riksförbundet i Sverige – ARS -sedan år 2003, först som styrelseledamot och därefter som ordförande från och med år 2007.

Hon fick förnyat förtroende av riksombudsmötet i mars i år när också den nya förbundsstyrelsen utsågs, men valde att avgå vid styrelsens fjärde ordinarie styrelsemöte. Det var inget lätt eller hastigt beslut, men till slut fann Rachel att det var det enda rätta att gör för både henne och ARS.

– Den största anledningen till ming avgång är att jag fick nya arbetsuppgifter på jobbet i somras. Uppgifter som krävde mer av min tid och min fokus. Det blev ganska tydligt då att jag inte skulle ha den tid som behövdes för ARS. Som ARS ordförande förväntas det att man ständigt ska vara tillgänglig, vardagar som kvällar och helger. Och det var inte förenligt längre med mitt jobb på Göteborgs universitet, säger Rachel Hadodo. 

Ilan De Basso som vid riksombudsmötet valdes till vice ordförande tar därmed över posten som ordförande för riksförbundet. Den nya ordföranden kommer att presenteras i en intervju på Hujada.com inom kort.

Hujådå tackar Rachel för hennes engagemang inom riksförbundet de sju senaste åren och önskar henne all lycka i framtiden.